Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +13 °C
Apmācies
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

Piecu latviešu basketbolistu komandām uzvaras FIBA Eirolīgas apakšgrupu pēdējās spēlēs

Pie uzvaras FIBA Eirolīgas turnīra basketbolā sievietēm apakšgrupu sacensību pēdējās spēlēs trešdien tika latviešu Zanes Tamanes, Anetes Jēkabsones-Žogotas, Ievas Kubliņas, Elīnas Babkinas un Lienes Jansones pārstāvētās vienības. 

Izšķirošā pēdējā kārta bija Babkinas pārstāvētajai Čehijas vienībai Prāgas ZVVZ USK, kas ar 56:51 (16:11, 13:12, 18:14, 9:14) savā laukumā bija pārāka pār Francijas komandu USO Mondeville. Babkina nospēlēja 11 minūtes un trīs sekundes, kuru laikā guva vienu punktu, grozam garām raidot trīs izpildītos divpunktu metienus, bet iemetot vienu no diviem soda metieniem. Vēl Babkina izpildīja divas rezultatīvas piespēles, izprovocēja divus noteikumu pārkāpumus, kā arī nopelnīja trīs piezīmes. Pēc šī mača ZVVZ USK nodrošināja dalību astotdaļfinālā. 

Visrezultatīvāk nospēlēja Tamane, kuras 12 gūtie punkti palīdzēja Krievijas komandai Orenburgas Nadežda savā laukumā ar rezultātu 89:71 (23:18, 25:18, 19:26, 22:9) uzvarēt Francijas vienību Arras. Tamane šoreiz laukumā pavadīja 20 minūtes un 52 sekundes, kuru laikā realizēja piecus no septiņiem divpunktu metieniem un abus soda metienus. Vēl latvietes kontā arī piecas izcīnītas atlēkušās bumbas, divas pārtvertas bumbas, divi izprovocēti noteikumu pārkāpumi un četras piezīmes. 

Uzvarētājām rezultatīvākā ar 18 gūtiem punktiem bija amerikāņu viesspēlētāja Renē Montgomerija, bet "Arras" labā 16 punktus guva viņas tautiete Douna Evansa. 

Jēkabsones-Žogotas pārstāvētā Krievijas čempionvienība Jekaterinburgas UGMK ar rezultātu 61:45 (13:16, 12:12, 19:9, 17:8) uzvarēja Stambulas Galatasaray no Turcijas. Jēkabsone-Žogota šoreiz spēlēja vien trīs minūtes un 38 sekundes, kuru laikā punktus neguva, kļūdoties vienīgajā trīspunktu metiena mēģinājumā. Latviete mača statistikā izcēlās ar vienu izcīnītu bumbu zem groziem un vienu personīgo piezīmi. 

Pārliecinošu uzvaru apakšgrupu turnīra noslēgumā izcīnīja arī Ievas Kubliņas pārstāvētā Turcijas čempionvienība Stambulas Fenerbahce, kas ar 82:68 (22:11, 21:19, 20:9, 19:29) savā laukumā pārspēja Itālijas komandu Skio Famila Wuber. Kubliņa laukumā pavadīja 18 minūtes un 24 sekundes, kuru laikā guva piecus punktus, realizējot vienu no trim divpunktu raidījumiem un vienīgo izpildīto tālmetienu. Tāpat latviete izcīnīja trīs atlēkušās bumbas un tika pie divām personīgajām piezīmēm. 

Augstvērtīgāko sniegumu uzvarētājām deva baltkrieviete Anastasija Veremejenka, kura izcēlās ar 20 punktiem un desmit atlēkušajām bumbām. 

Savukārt sīvu cīņu aizvadīja Jansones pārstāvētā Turcijas komanda Tarsusas Belediye, kas ar 72:70 (16:20, 14:22, 22:10, 20:18) savā laukumā uzvarēja Krakovas Wisla Can-Pack no Polijas. Jansone spēlēto 12 minūšu un desmit sekunžu laikā guva četrus punktus, realizējot divus no trim izpildītajiem divpunktu metieniem, bet netrāpot vienu tālmetienu. 

A apakšgrupā Tarsusas komanda 12 kārtās tika pie četrām uzvarām un jau pirms šīs cīņas bija zaudējusi cerības uz vietu astotdaļfinālā, noslēgumā ieņemot sesto vietu. 

B apakšgrupas noslēguma kopvērtējumā Fenerbahce ar deviņiem panākumiem 12 mačos palika otrajā vietā, bet Nadežda tika pie astoņām uzvarām un ierindojās trešajā vietā. 

Savukārt C apakšgrupas 12 spēlēs UGMK tika pie 11 uzvarām un jau iepriekš bija garantējusi sev pirmo vietu. Tikmēr ZVVZ USK tika pie piecām uzvarām 12 spēlēs un arī iekļuva labāko pieciniekā. 

Šogad turnīrā 21 komanda sadalīta trijās apakšgrupās, pa septiņām vienībām katrā. Tā kā vietu izslēgšanas spēlēs sev garantējusi arī Final Eight turnīra rīkotāja UGMK, pēc divu apļu turnīra izslēgšanas spēlēs iekļūs katras apakšgrupas piecas labākās komandas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi