Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

Pirmo spēli zaudējusī Ungārijas izlase pret Latviju būs īpaši motivēta

Taktika un psiholoģija — šajos divos spēles komponentos Grieķijas basketbolistes Eiropas čempionāta B grupas pirmajā spēlē bija pārākas par Ungārijas vienību (59:43). "Nākamreiz mēs iemetīsim vairāk," Ungārijas izlases rezultatīvākā spēlētāja Sofija Feģiverneki atzina, ka komandas uzbrukums bijis tālu no vēlamās kvalitātes.

"Nākamā reize" ungārietēm būs pirmdien plkst.20.15, kad jāspēlē ar Latviju.

Ungārijas izlases uzbrukums pirmajā puslaikā pret Grieķiju patiesi bija katastrofāls: mērķi sasniedza tikai pieci no 29 metieniem (rezultāts atbilstošs — 12:34).

Neveiksminieču treneris Lāslo Ratgebers pēc mača uzsvēra psiholoģiskā aspekta nozīmi: "Ungārija nepiedalījās divos pēdējos Eiropas čempionāta finālturnīros, mums ir jaunas un mazpieredzējušas spēlētājas. Pirmajā puslaikā septiņi "noskrieti" — ko tādu neatceros piedzīvojis... Otrais puslaiks bija mazliet labāks, taču jūs nevarat atspēlēties, ja nespējat gūt punktus. Nekāda aizsardzības sistēmas maiņa tad nelīdz."

Pirmās spēles drudzis patiesi nopietni drebināja ne tikai Ungārijas jauno maiņu, bet arī 2003.gada finālturnīra dalībnieci uzbrucēju Annu Vajdu (no spēles 4/9). Taču ungāru neveiksmēm bija arī taustāmāki cēloņi.

Latvijas valstsvienības galvenais treneris Ainars Zvirgzdiņš uzsvēra, ka Grieķijas izlase prasmīgi uzspiedusi sev izdevīgu spēles stilu.

"Grieķietes ļoti agresīvi nospēlēja aizsardzībā un viltīgi — uzbrukumā. Mazais sastāvs izvilka no groza apakšas ungāru centra spēlētājas, ceturtā numura pozīcijā ļoti labi nospēlēja Maltsi, kas vairāk spēlējusi ārējā līnijā. Principā neko jaunu neparādīja ne viena, ne otra komanda, bet grieķietes labāk izmantoja savus trumpjus."

Grieķijas izlases galvenais treneris Konstantins Miss uzsvēra kaujinieciskā noskaņojuma izšķirošo nozīmi. "Komandā nav dižu talantu, toties spēlētājas paveica izcilu darbu aizsardzībā. Pirmajās spēlēs tai parasti ir izšķiroša nozīme."

rieķietēm par labu nāca arī čempionātā uzņemtais tiesāšanas stils, kas ļauj aizsargāties diezgan agresīvi. Visā spēlē Ungārijas izlase meta tikai divus sodus.

"B grupā Latvija ir vistalantīgākā komanda, bet pārējās trīs vienības ir spēkos līdzīgas," K.Misa vārdi sildīja latviešu žurnālistu sirdis. Taču tie nedrīkst iemidzināt. Ar lielām cerībām un labiem pārbaudes maču rezultātiem uz Latviju atbraukušajām ungārietēm pirmdien vairs nebūs, kur atkāpties, un viņas noteikti spēlēs labāk. Ja vien Latvijas valstsvienība ļaus.

Latvijas valstsvienības pirmdienas rīta treniņš aizritēja bez starpgadījumiem. Atsevišķi no pārējām darbojās Aija Brumermane.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Morozs: Bijām ļoti labi sagatavojušies

Latvijas futbola klubs RFS UEFA Eiropas līgas mačam ar Frankfurtes Eintracht bija ļoti labi sagatavojies, atzina rīdzinieku galvenais treneris Viktors Morozs.

Miris bijušais Marokas izlases futbolists Barada

Bijušais Marokas vīriešu futbola izlases spēlētājs Abdelazizs Barada miris 35 gadu vecumā, ceturtdien pavēstīja viņa karjeras laikā pārstāvēti Francijas klubi Marseļas "Olympique...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi