Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Porziņģis gūst 22 punktus Mavericks uzvarā

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis trešdien guva 22 punktus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē un palīdzēja Dalasas Mavericks komandai izcīnīt uzvaru.

Dalasas vienība viesos ar rezultātu 132:112 (40:25, 28:34, 30:22, 34:31) uzveica Portlendas "Trail Blazers".

Porziņģis spēlēja 27 minūtes un septiņas sekundes, realizējot septiņus no 15 divpunktu metieniem, vienu no trīs tālmetieniem un piecus no sešiem soda metieniem. Pirmajā ceturtdaļā viņš guva 14 punktus, kas latvietim ir atkārtots sezonas rekords vienā spēles divpadsmitminūtē.

Viņš arī izcīnīja piecas atlēkušās bumbas, atdeva vienu rezultatīvu piespēli, pārtvēra vienu bumbu, pieļāva trīs kļūdas, piecreiz pārkāpa noteikumus un kā vienīgais uzvarētāju rindās pamanījās iekrāt negatīvu +/- rādītāju (-2).

Porziņģis bija rezultatīvākais uzvarētāju rindās, Džeilens Bransons guva 20 punktus, atdeva 11 rezultatīvas piespēles un izcīnīja sešas atlēkušās bumbas, bet Lukam Dončičam bija 15 punkti, desmit bumbas zem groziem un 15 rezultatīvas piespēles. 

Dončičs sakrāja "triple-double" sesto reizi sezonā un 42.reizi karjerā, ar nākamo panākot Lafajetu Līveru, kurš šajā statistikas rādītājā visu laiku labāko sarakstā ieņem desmito vietu.

Kopumā seši "Mavericks" basketbolisti guva vismaz desmit punktu katrs. Dalasiešiem šosezon šādas spēles bijušas astoņas, no kurām sešās izcīnītas uzvaras.

Iepriekšējā spēlē, kurā "Mavericks" otrdien ar 92:130 zaudēja Goldesnteitas "Warriors", kreisās kājas pēdas lūzumu guva Tims Hārdevejs juniors.

Portlendiešiem Enfernī Simonss guva 23 punktus un atdeva septiņas rezultatīvas piespēles, bet Kristianam Džeimsam Makolumam bija 20 punkti.

"Mavericks" ar 28 uzvarām 49 spēlēs ieņem piekto vietu Rietumu konferencē, bet "Trail Blazers" ar 20 uzvarām 48 cīņās ir desmitā.

Nākamo spēli Dalasas vienība aizvadīs sestdien, kad mājās uzņems Indiānas "Pacers".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi