Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Rezervju skate bez lieliem pārsteigumiem

Latvijas basketbola valstsvienības rezerves sastāvs divas pārbaudes spēles ar Igaunijas izlases pamatspēkiem aizvadīja tā, kā to varēja gaidīt vasaras vidū pēc tikai nedēļu ilgiem koptreniņiem, kad atsevišķiem spēlētājiem trūkst nepieciešamās kondīcijas, bet visai komandai - saspēlētības. Uzvarai pirmajā mačā (62:56) sekoja zaudējums otrajā (72:74). Taču svarīgāks par rezultātiem šajā gadījumā bija iespaids, ko atsevišķi spēlētāji atstāja uz valstsvienības jauno galveno treneri Ķēstuti Kemzūru.

Paredzams, ka no rezerves sastāva valstsvienības pamatspēkiem pievienosies pieci vai seši spēlētāji, kuru vārdus oficiāli nosauks pirmdien. Neoficiāla informācija liecina, ka palīgi lielākoties tiek meklēti uzbrucēju pozīcijās un izvēle kritusi uz Gati Jahoviču, Ernestu Kalvi, Artūru Štālbergu un Rolandu Freimani, kā arī saspēles vadītāju Edgaru Jeromanovu. Iespējams, pēc Eiropas U-20 čempionāta valstsvienībai pievienosies arī jaunais saspēles vadītājs Jānis Strēlnieks.

Komandas pamatsastāvā iekļauti 10 pieredzējušie basketbolisti: Kristaps Valters, Jānis Blūms, Armands Šķēle, Sandis Valters, Kristaps Janičenoks, Aigars Vītols, Uvis Helmanis, kaspars Bērziņš, Andris Biedriņš un Kaspars Kambala. Vairāki no viņiem jau piedalījušies treniņos kopā ar partneriem, bet pilnā sastāvā darbs sāksies pirmdien.

Eiropas čempionāts sāksies 7.septembrī. Latvijas komanda apakšgrupas turnīrā Gdaņskā cīnīsies ar Krievijas un Vācijas izlasēm, kā arī papildus kvalifikācijas turnīra uzvarētājiem.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi