Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Sabonis uzņemts NBA Slavas zālē

Leģendāro Lietuvas valstsvienības un Kauņas kluba "Žalgiris" centra spēlētāju Arvīdu Saboni piektdien uzņēma Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Slavas zālē.Kopā ar viņu Slavas zālē uzņēma leģendārā pagājušā gadsimta deviņdesmito gadu Čikāgas "Bulls" sastāva vienu no balstiem Denisu Rodmenu, kā arī Krisu Malinu, Artisu Gilmoru, Tomu Sandersu un citus NBA basketbola dzīves izcilniekus.

"Šis ir vēsturisks moments man un manai valstij, kur dzīvo aptuveni trīs miljoni cilvēki - 90 procenti no šiem cilvēkiem mīl basketbolu. Tāpēc vēlos pateikties Slavas zāles pārstāvjiem no mums visiem," svinīgajā uzrunā teica Sabonis, rokā turot mazu Lietuvas karogu.Kā zināms, spēlētāja karjeras laikā Sabonis septiņas sezonas pavadīja NBA klubā Portlendas "Trail Blazers". Sabonis NBA 470 regulārā čempionāta spēlēs vidēji guva 12 punktus un izcīnīja 7,3 atlēkušās bumbas.Karjeras lielāko daļu Sabonis pavadīja "Žalgiris" klubā un sešas reizes tika atzīts par gada labāko basketbolistu Eiropā.Sabonis PSRS izlases sastāvā izcīnīja zelta medaļu 1988.gada Seulas olimpiskajās spēlēs. Tāpat PSRS izlases sastāvā Sabonis kļuva par pasaules čempionu 1982.gadā, kā arī par Eiropas čempionu trīs gadus vēlāk.Savukārt Lietuvas izlasē Sabonim lielākie panākumi bija sudraba medaļa Eiropas čempionātā 1995.gadā, kā arī divas bronzas medaļas olimpiskajās spēlēs 1992.gadā Barselonā un četrus gadus vēlāk Atēnās.Pēc spēlētāja karjeras beigām Sabonis kļuva par "Žalgiris" kluba akcionāru un prezidentu, bet pašlaik viņš ir oficiālais 2011.gada Eiropas vīriešu basketbola čempionāta finālturnīra vēstnieks.Tikmēr Malins kļuva par 1992.gada ASV izlases jeb tā sauktās "Sapņu komandas" 11.pārstāvi, kurš uzņemts Slavas zālē.Viņš savā karjerā piecas reizes spēlējis NBA Visu zvaigžņu spēlē un guvis vairāk kā 17 000 punktu.Savukārt Rodmens, kurš divas sezonas tika atzīts par līgas labāko aizsargu un septiņas reizes bijis sezonas labākais cīnītājs par atlēkušajām bumbām, ir pieckārtējs NBA čempions.Viņu uzaudzināja māte, un basketbolistam bērnībā nācās dzīvot kriminālā rajonā."Man no turienes izdevās izkļūt, bet man vajadzēja ieguldīt smagu darbu un savā karjerā piedzīvot dažādus šķēršļus," ar asarām acīs teica Rodmens.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

LOK: Apdraudētas iespējas nodarboties ar sportu Rīgā

“Rimi” Olimpiskais sporta centrs saņēmis vēstuli no Rīgas domes ar paziņojumu, ka sakarā ar veiktajiem grozījumiem MK noteikumos nr. 350, no 1. oktobra vairāk nekā desmit reizes tiek paaugstināta ...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi