Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Šmitam desmit punkti uzvarā pār Mālmaņa pārstāvēto komandu; Bērziņš debitē ACB

Latvijas basketbolists Rolands Šmits svētdien Spānijas augstākās līgas (ACB) sezonas pirmajā spēlē guva desmit punktus, palīdzot Barcelona komandai uzvarēt Rinalda Mālmaņa pārstāvēto Mursijas UCAM, bet citā spēlē Manrezas Baxi sastāvā debiju šajā čempionātā piedzīvoja Jānis Bērziņš.

Komandu duelī mājās uzvaru ar rezultātu 85:78 (26:14, 16:14, 16:30, 27:20) izcīnīja Barselonas vienība. 

Šmits laukumā pavadīja 19 minūtes un 33 sekundes, kuru laikā atzīmējās ar desmit gūtajiem punktiem un četrām atlēkušajām bumbām, kā arī sakrāja četras personīgās piezīmes. Šmits realizēja savu vienīgo divpunktu metienu un abus soda metienus, kā arī divus no pieciem tālmetieniem. 

Tāpat viņš pieļāva divas kļūdas, izprovocēja vienu noteikumu pārkāpumu, iekrāja pozitīvu +/- rādītāju (5) un spēli noslēdza ar sešiem efektivitātes koeficienta punktiem.

Mālmanis devās laukumā vien uz 11 sekundēm, statistikas ailēs neatzīmējoties.

Rezultatīvākie spēlētāji uzvarētāju rindās bija Korijs Higinss un Nikola Mirotičs, katram gūstot 18 punktus. Savukārt UCAM rezultatīvākais spēlētājs ar 18 gūtajiem punktiem bija Izajs Teilors.

Tikmēr Bērziņa un Mārča Šteinberga pārstāvētā Manrezas komanda izbraukumā ar rezultātu 91:89 (20:22, 21:25, 24:29, 26:22) pārspēja Saragosas "Casademont".

Bērziņš savā pirmajā ACB spēlē laukumā pavadīja septiņas minūtes un 29 sekundes, kuru laikā izpildīja vienu neprecīzu tālmetienu, trīsreiz pārkāpa noteikumus un guva otro labāko +/- rādītāju komandā (5). 

Šteinbergs spēlēja 11 minūtes un trīs sekundes, realizējot savu vienīgo divpunktu metienu. Viņš arī izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, pieļāva trīs kļūdas, pārtvēra vienu bumbu, tika pie negatīva +/- rādītāja (-3) un dueli pabeidza ar trīs efektivitātes koeficienta punktiem.

No latviešu komandas biedriem rezultatīvākais ar 24 punktiem bija Silveins Fransisko.

Citā spēlē Rodija Mačohas komanda Fuenlavradas "Urbas" zaudēja Grankanārijas "Herbalife" vienībai ar rezultātu 87:92 (15:23, 10:20, 28:18, 25:17). Latvietis komandas sastāvā sezonas sākumā vēl nav iekļauts.

Iepriekšējā sezonā par Spānijas čempionu kļuva Rolands Šmits un "Barcelona", kas finālsērijā ar 2-0 pieveica Madrides "Real".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi