Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Šmits un Barcelona Spānijas basketbola klasikā Eirolīgā uzvar Real

Latvijas basketbolists Rolands Šmits ceturtdien guva trīs punktus ULEB Eirolīgas 29.kārtas spēlē, kopā ar Barcelona klubu svinot uzvaru.

"Barcelona" divu Spānijas grandu duelī viesos ar rezultātu 81:76 (24:19, 17:19, 16:16, 24:22) guva virsroku pār Madrides "Real" un kā pirmā nodrošināja vietu izslēgšanas turnīrā.

Šmits ceturtdien laukumā pavadīja 14 minūtes un 47 sekundes, kuru laikā realizēja vienu no diviem tālmetieniem, bet netrāpīja grozā savu vienīgo divpunktu metienu. Viņa rēķinā arī divas atlēkušās bumbas, viena kļūda, viena piezīme un viens efektivitātes koeficienta punkts. 

Barseloniešiem ar 18 punktiem un sešām atlēkušajām bumbām atzīmējās Pjerre Oriola, 13 punkti bija Nikolam Mirotičam, bet pa 11 punktiem sameta Niks Kalatess un Kails Kurics.

"Real" rindās ar 16 punktiem un 11 bumbām zem groziem izcēlās Valters Tavaress, 17 punkti bija Gabrielam Dekam, bet 11 punktus pievienoja Alberto Abalde.

Sezonas ievadā "Barcelona" madridiešiem zaudēja Spānijas Superkausā, bet turpmākajās četrās spēlēs - ACB, Karaļa kausa finālā un divreiz Eirolīgā - pārāka bija Šarūna Jasikēviča vadītā komanda.

"Barcelona" ar 21 uzvaru 29 spēlēs nostiprinājusies kopvērtējuma tabulas pirmajā vietā, bet "Real" ar 17 panākumiem ir septītā.

Tikmēr traumas dēļ nespēlēja Jānis Strēlnieks, kura pārstāvētā Maskavas CSKA savā laukumā ar rezultātu 76:84 (10:30, 24:17, 21:23, 21:14) atzina Milānas "AX Armani Exchange Olimpia" pārākumu.

Maskaviešiem ar 20 punktiem un desmit atlēkušajām bumbām atzīmējās Tornike Šengelija, bet 21 punktu guva Maiks Džeimss. 

Uzvarētājiem ar 32 punktiem rezultatīvākais bija Kevins Panters, 14 punktus pievienoja Ševons Šīldss, bet 12 punkti bija Zekam Lidejam.

CSKA ar 18 uzvarām 28 spēlēs turnīra tabulā atkāpusies uz trešo vietu, palaižot priekšā milāniešus.

Savukārt Jāņa Timmas nebija Maskavas apgabala "Himki" pieteikumā spēlē, kurā parādu māktais Krievijas klubs izbraukumā ar rezultātu 81:92 (15:8, 23:26, 22:28, 21:30) zaudēja Belgradas "Crvena zvezda mts".

"Himki" komandā 29 un 27 punkti bija Ērikam Makolumam un Džordanam Mikijam, abiem izcīnot pa septiņām atlēkušajām bumbām, bet pirmajam no viņiem veicot arī sešas rezultatīvas piespēles. Uzvarētājiem 22 punkti un sešas rezultatīvas piespēles bija Džordanam Loidam, 16 punktus guva Dejans Davidovičs, bet 15 punktus - Korijs Voldens.

Citā spēlē Atēnu "Panathinaikos Opap savā laukumā ar rezultātu 81:63 (25:9, 18:21, 15:25, 23:8) guva virsroku pār Telavivas "Maccabi Playtika".

Atēnu komandā 20 punktus guva Jannis Papapetru, bet 15 punktus un septiņas atlēkušās bumbas pievienoja Ārons Vaits. Viesiem 14 punkti bija Skotija Vilbekina vācelē.

Vēl ceturtdien Berlīnes "Alba" viesos ar rezultātu 95:89 (23:30, 20:22, 27:21, 25:16) bija pārāka pār Vilērbānas ASVEL.

Berlīnes komandā ar 21 punktu un septiņām rezultatīvām piespēlēm ražīgākais bija Peitons Siva, bet 19 punkti bija Simonem Fontekio. Lioniešiem 20 punktus guva Geršons Jabusele, kamēr 15 punkti bija Viljamam Hovardam.

Arī šosezon Eirolīgā ir pārstāvētas desmit valstis ar 18 komandām, kas ir tikpat, cik iepriekšējā sezonā. Komandas aizvadīs divu apļu turnīru, labākajām astoņām iekļūstot izslēgšanas turnīrā. Eirolīgas čempione tiks noskaidrota Ķelnē, kur notiks finālčetrinieka turnīrs.

Pagājušajā sezonā čempione netika noskaidrota, turnīram noslēdzoties sešas kārtas pirms regulārā čempionāta beigām.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi