Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Spānijas basketbola leģenda Pau Gasols noslēdzis karjeru

Divkārtējais Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempions spānis Pau Gasols ir atvadījies no profesionālā basketbola, spāņu basketbolists otrdien pavēstīja preses konferencē.

Aizvadītajā sezonā Gasols pievienojās Rolanda Šmita pārstāvētajai "Barcelona" vienībai Spānijas čempionātā, kļūstot par Spānijas čempionu un iekļūstot finālā Eirolīgas sacensībās.

Vasarā 41 gadu vecais Gasols iekļuva Spānijas olimpiskajā komandā Tokijā, kur ceturtdaļfinālā zaudēja nākamajiem čempioniem amerikāņiem.

"Es esmu šeit, lai pateiktu jums, ka beidzu profesionālā basketbolista karjeru. Tas ir grūts lēmums pēc tik daudziem gadiem, taču tas ir lēmums, kuru esmu pieņēmis pēc ilgām pārdomām," preses konferencē "Gran Teatre del Liceu" telpās Barselonā sacīja 41 gadu vecais Gasols.

Gasols Spānijas valstsvienībā ir spēlējis piecās olimpiskajās spēlēs pēc kārtas, palīdzot izlasei tikt pie sudraba medaļām 2008. un 2012.gadā un bronzas - 2016.gadā. Gasols bija savainots pagājušajā gadā, kad Spānija izcīnīja Pasaules kausu.

Divkārtējais NBA čempions Losandželosas "Lakers" rindās Pau Gasols 2002.gadā tika atzīts par NBA debitantu. Viņš sešreiz piedalījies "All-Star" mačā, 2008. un 2009.gadā atzīts par Eiropas labāko spēlētāju, 2006.gadā plūcis Pasaules kausa turnīra vērtīgākā spēlētāja laurus, trīsreiz kļuvis par Eiropas čempionāta rezultatīvāko spēlētāju, 2009. un 2015.gadā atzīts par Eiropas meistarsacīkšu vērtīgāko spēlētāju, kā arī divreiz uzvarējis Spānijas čempionātā.

NBA viņš aizvadīja 19 sezonas.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi