Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Šteinbergam Spānijas čempionātā septiņi punkti uzvarā pār Real

Latvijas basketbolists Mārcis Šteinbergs svētdien Spānijas augstākās līgas (ACB) spēlē guva septiņus punktus, palīdzot viņa pārstāvētajai Manrezas Baxi izcīnīt uzvaru izbraukumā.

"Baxi" ar rezultātu 86:75 (15:22, 19:19, 30:16, 22:18) uzvarēja Spānijas grandu Madrides "Real".

Šteinbergs, kurš laukumā bija 16 minūtes un 32 sekundes, guva septiņus punktus, atkārtojot savu labāko sniegumu Spānijas čempionātā. Viņš realizēja divus no trīs divus punktu metieniem un vienu tālmetienu, kā arī izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, pārtvēra vienu pretinieku piespēli, nopelnīja trīs personīgās piezīmes, izprovocēja divus pretinieku sodus, sakrāja labāko +/- rādītāju komandā (+18) un noslēdza maču ar efektivitātes koeficientu astoņi, kas viņam ir jauns rekords ACB.

"Baxi" rindās rezultatīvākais ar 20 gūtajiem punktiem bija Lūks Mejs, kamēr "Real" no zaudējuma neglāba Gabriela Deka 21 gūtais punkts.

Citā spēlē Daira Bertāna un Anžeja Pasečņika Seviljas "Real Betis" savā laukumā ar rezultātu 66:77 (21:19, 12:20, 15:20, 18:18) piekāpās Badalonas "Joventut", kuras pieteikumā uz šo maču nebija Kriša Helmaņa.

Pasečņiks laukumā pavadītajās 20 minūtēs un 23 sekundēs guva desmit punktus, realizējot piecus no septiņiem divu punktu metieniem. Viņš arī izcīnīja sešas atlēkušās bumbas, vienu reizi rezultatīvi piespēlēja, pa vienai reizi pārtvēra pretinieku piespēli un pazaudēja bumbu, bloķēja vienu pretinieku metienu, nopelnīja trīs personīgās piezīmes, sakrāja +/- rādītāju +1 un efektivitātes koeficientu 12.

Savukārt Bertāns divas reizes bija precīzs no tālmetiena līnijas. Laukumā pavadītajās 28 minūtēs un 37 sekundēs Latvijas basketbolists sešiem gūtajiem punktiem pievienoja vienu atlēkušo bumbu, vienu rezultatīvu piespēli, vienu kļūdu, četras personīgās piezīmes, divas izprovocētas piezīmes, noslēdzot maču ar +/- rādītāju nulle un efektivitātes koeficientu -2.

Vēl svētdien Rolands Šmits guva deviņus punktus, viņa pārstāvētajai "Barcelona" mājās ar rezultātu 98:80 (28:16, 33:12, 19:27, 18:25) pārspējot Grankanārijas "Herbalife".

Šmits 20 minūšu un 36 sekunžu laikā grozā raidīja trīs no četriem divpunktu metieniem un vienu no trīs "trejačiem". Valmierietim arī viena atlēkusī bumba, viena rezultatīva piespēle, viena kļūda, divas pārtvertas bumbas, trīs piezīmes, viens izprovocēts noteikumu pārkāpums, pozitīvs +/- rādītājs (+7) un septiņi efektivitātes koeficienta punkti.

Rezultatīvs bija arī Artūrs Kurucs, kurš guva sešus punktus un palīdzēja Vitorijas "Baskonia" mājās ar 89:84 (14:24, 18:18, 27:21, 30:21) pārspēt Lugo "Rio Breogan".

Kurucs laukumā pavadītajās 16 minūtēs un 22 sekundēs realizēja visus trīs divpunktu metienus, netrāpīja pa vienam tālmetienam un soda metienam, izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, atdeva divas rezultatīvas piespēles, pārtvēra vienu bumbu, vienreiz pārkāpa noteikumus, izprovocēja trīs piezīmes, iekrāja pārliecinoši labāko +/- rādītāju komandā (+15) un guva desmit efektivitātes koeficienta punktus.

Tikmēr sestdien Rinalds Mālmanis laukumā bija 17 sekundes, viņa pārstāvētajai Mursijas UCAM ar rezultātu 95:105 (17:20, 21:20, 25:24, 32:41) piekāpjoties Fuenlavradas "Urbas", kuras pieteikumā šim mačam nebija Rodija Mačohas.

"Barcelona" ar 19 uzvarām 23 spēlēs ieņem pirmo vietu turnīra tabulā, trešā ar 16 panākumiem 24 mačos ir "Baxi", bet ceturto vietu ieņem "Joventut", kas uzvarējusi 16 no 42 cīņām. "Baskonia" ar 13 uzvarām 25 mačos ir septītā, kamēr UCAM ar 12 uzvarām 23 dueļos noslēdz pirmo astoņnieku. "Urbas" astoņi panākumi 24 dueļos dod 14.vietu, bet "Real Betis" ar sešām uzvarām 23 spēlēs ir pēdējā 18 komandu konkurencē.

Iepriekšējā sezonā par Spānijas čempionu kļuva Rolands Šmits un "Barcelona", kas finālsērijā ar 2-0 pieveica Madrides "Real".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Balcers: NHL no tevis rezultātu prasa katru dienu

Nacionālā hokeja līga ir bizness, tur no spēlētājiem rezultātu prasa katru dienu. Ja sanāk garāki tukšie posmi, uzreiz notiek rūpīga analīze, plašā intervijā Sporta Avīzes aprīļa numurā pastāstīja L...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi