Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Šteinbergs gūst desmit punktus, bet neglābj Manrezas komandu no pirmā zaudējuma FIBA Čempionu līgā

Latvijas basketbolists Mārcis Šteinbergs otrdien guva desmit punktus Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas mačā, bet neglāba Spānijas klubu Manrezas Baxi no pirmā zaudējuma šajā turnīrā.

"Baxi" turnīra ceturtajā mačā mājās ar rezultātu 82:92 (17:27, 16:21, 27:21, 22:23) zaudēja Lisabonas "Benfica" basketbolistiem.

Šteinbergs šajā duelī laukumā pavadīja 21 minūti un 33 sekundes, kuru laikā realizēja divus no trīs divpunktu metieniem un divus no četriem tālmetieniem. Latvietis arī izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, atdeva vienu rezultatīvu piespēli, četrreiz pārkāpa noteikumus, pārtvēra divas bumbas, tika pie negatīva +/- rādītāja (-5) un iekrāja 11 efektivitātes koeficienta punktus, kas bija dalīts trešais labākais rādītājs komandā.

Mājiniekiem rezultatīvākais ar 18 punktiem bija Džeriks Hārdings, bet pretiniekiem 23 punktus guva Ārons Brusārs.

Trešdien šajā pašā apakšgrupā Latvijas čempione "VEF Rīga" viesosies pie Limožas CSP basketbolistiem.

F apakšgrupā pa trīs uzvarām četrās spēlēs ir Manrezas un Lisabonas komandām, vienu panākumu trīs cīņās guvusi "VEF Rīga", kamēr visos trīs dueļos zaudējusi Limožas vienība.

Tikmēr Artūrs Strautiņš guva piecus punktus un izcīnīja četras atlēkušās bumbas, kamēr Itālijas klubs Redžo Emīlijas "UnaHotels" B apakšgrupas mačā mājās ar rezultātu 74:70 (19:13, 16:20, 22:20, 17:17) pārspēja Turcijas komandu Karšijakas "Pinar".

B grupā divas uzvaras trīs mačos ir Bonnas "Telekom" vienībai, pa diviem panākumiem četrās cīņās guvušas Redžo Emīlijas un Karšijakas komandas, kamēr Jāņa Strēlnieka pārstāvētā Atēnu AEK ar vienu uzvaru trīs dueļos ir ceturtā.

Piecus punktus guva arī Jānis Bērziņš, kura pārstāvētā Varšavas "Legia" viesos C apakšgrupas spēlē ar 71:66 (24:19, 20:19, 14:16, 13:15) uzvarēja Ostendes "Filou".

C apakšgrupā trīs uzvaras trīs mačos ir Holonas "Hapoel" komandai, divi panākumi trīs dueļos ir Stambulas "Galatasaray" basketbolistiem, kamēr Varšavas un Ostendes klubiem ir pa uzvarai četrās aizvadītajās cīņās.

Savukārt Kaspars Bērziņš guva divus punktus un izcīnīja trīs bumbas zem groziem mačā, kurā viņa pārstāvētā un Latvijas izlases galvenā trenera Lukas Banki vadītā "Strasbourg" izbraukumā ar rezultātu 79:75 (22:20, 14:25, 17:16, 26:14) guva virsroku pār Bursas "Tofas".

Ar trīs uzvarām četros mačos Strasbūras basketbolisti ir A apakšgrupas līderi, divas uzvaras trīs spēlēs ir Mursijas UCAM komandai, bet pa vienai uzvarai trīs un četrās cīņās ir attiecīgi Sombathejas "Falco" un "Tofas" klubiem.

Sacensību formāts paliek nemainīgs - 32 komandas sacenšas astoņās grupās pa četrām vienībām. Grupu uzvarētājas uzreiz iekļūst astotdaļfinālā, bet otrās un trešās vietas ieguvējas 2023.gada janvārī cīnīsies "play-In" sērijā.

Ceturtdaļfinālā komandas aprīlī aizvadīs dueļus līdz divām uzvarām, bet sezona noslēgsies ar "Final Four" turnīru maijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi