Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +33 °C
Skaidrs
Piektdiena, 28. jūnijs
Kitija, Viesturs, Viestards

Timma: Šajā izlases nometnē viennozīmīgi jūtos labāk nekā pagājušajā gadā

Latvijas basketbola izlases uzbrucējs Jānis Timma, gatavojoties Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīram, viennozīmīgi ir labākā situācijā, nekā pirms gada, kad bija kopā ar valstsvienību pirms Pasaules kausa finālturnīra, sarunā ar aģentūru LETA atzina sportists.

Timma kopā ar Latvijas izlasi gatavojas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīram, kas nākamajā nedēļā norisināsies Rīgā. Kā darīts arī iepriekšējās sezonās, Timma daļu no pēcsezonas pavadījis Maiami, kur viņam ir savi treneri un fizioterapeiti.

"Esmu atradis savas nišas un cilvēkus, man tur ir komfortabli. Maiami aizvadu basketbola treniņus, ir fiziskās sagatavotības treniņi, atjaunošanās, ārsti, procedūras," par posmu Maiami stāstīja Timma, kuram arī šovasar piedāvāts spēlēt profesionālajā strītbola līgā "Big3", taču spēlēšana izlasē bijusi prioritāte.

Pērnvasar Timma ārstēja savainojumu un tieši pirms Pasaules kausa finālturnīra tika atskaitīts no izlases, par ko neslēpa savu sarūgtinājumu.

"Pagājušajā gadā biju ar traumu, bet tagad viennozīmīgi jūtos labāk - nav traumu un viss ir kārtībā. Arī sajūtas ir labākas. Ja pērn uzdevums bija mēģināt paveikt brīnumu un sagatavošanās periodā izdziedēt kāju, tad tagad es vienkārši gatavojos, nevis ārstēju traumu," stāstīja Timma.

Ar karjeras turpmāko perspektīvu vērtēšanu šobrīd nodarbojoties Timmas aģents, savukārt pats basketbolists velta uzmanību darbam izlasē. "Tagad galvenais ir sagatavoties gan individuāli, gan ar komandu. Priekšā ir lieli mērķi - spēles mājās. Nekas labāks nevar būt," teica Timma.

Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā tā finālistēm būs jāaizvada četras spēles sešās dienās, un Timma atzina, ka šāds grafiks līdzinās pieredzei jaunatnes čempionātos.

"Sen tā nav spēlēts, taču visi esam vienādos apstākļos. Mūsu priekšrocība ir tā, ka esam mājās, un domāju, ka sestais spēlētājs mūs dzīs uz priekšu. Nevajadzētu būt problēmām," secināja basketbolists.

Apakšgrupā Latvijas izlases pretinieces būs Gruzija un Filipīnas, bet turnīra turpinājumā iespējama tikšanās ar kādu vai divām izlasēm no otras grupas, kurā spēlēs Brazīlija, Kamerūna un Melnkalne.

"Pats galvenais ir gatavoties savai spēlei. Neko jaunu pretinieki neparādīs - centīsies iemest bumbu, apstādināt mūsu uzbrukumus. Mums jāspēlē agresīvāk aizsardzībā un jāizmanto auguma priekšrocības cīņā par atlēkušajām bumbām, tāpat jāpārtver piespēles un jāizjauc viņu bumbas kustība," par pretiniecēm turnīrā teica Timma.

Sagatavošanās laikā paredzētas divas pārbaudes spēles - 26.jūnijā, "Arēnā Rīga" ar Ēģiptes izlasi un 28.jūnijā izbraukumā ar Somijas izlasi.

Cīņa par tiesībām spēlēt Parīzes olimpisko spēļu turnīrā "Arēnā Rīga" notiks no 2. līdz 7.jūlijam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi