Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Uzbrucējs Zeidaks kļuvis par BBL oktobra vērtīgāko basketbolistu

Latviešu uzbrucējs Kristers Zeidaks kļuvis par Baltijas Basketbola līgas (BBL) oktobra vērtīgāko spēlētāju, informē turnīra rīkotāji.

Zeidaks, kurš šobrīd no Latvijas čempiones Ventspils ir izīrēts Raplas TYCO vienībai no Igaunijas, četru maču laikā palīdzēja klubam tikt pie trim panākumiem, kas tam dod trešo vietu C apakšgrupas kopvērtējumā.

Pašlaik 24 gadus vecais latvietis šo četru cīņu laikā trīs reizes sasniedza "double-double", turklāt vidēji katrā cīņā guva 18 punktus un izcīnīja 10,8 atlēkušās bumbas. Zeidaks divpunktu metienus realizēja ar 71,4% precizitāti.

Savu individuāli sekmīgāko maču Zeidaks oktobrī aizvadīja pret citu Igaunijas komandu Rakveres Tarvas, kad ar 26 punktiem un 11 atlēkušajām bumbām palīdzēja TYCO jauno sezonu sākt ar uzvaru pagarinājumā (95:90).

Zeidaks tika atzīts arī par pirmās nedēļas vērtīgāko BBL spēlētāju.

Kā zināms, sacensībās šosezon piedalās 22 klubi no piecām valstīm, turnīrā debitējot arī Krievijas vienībai Maskavas Dinamo.

Līgas vienpadsmitajā sezonā trīs komandas, kas sacenšas Eiropas kausa izcīņā vai Eiropas Izaicinājuma kausā -Šiauliai, TU/Rock un Ventspils -, BBL sacensībās iesaistīsies vien ar izslēgšanas spēlēm, kur būs izliktas ar pirmajiem trim numuriem, bet pārējās 19 komandas sākotnēji sadalītas trijās apakšgrupās.

Pēc divu apļu turnīra katras grupas četras labākās vienības un piektā visu grupu labākā komanda kvalificēsies astotdaļfinālam. Visās izslēgšanas turnīra kārtās, ieskaitot finālu, uzvarētājs tiks noskaidrots sērijās līdz divām uzvarām.

Turnīrā šosezon nepiedalās ne tikai Lietuvas slavenākie klubi Viļņas Lietuvos rytas un Kauņas Žalgiris, bet arī Ņevežis komanda, kas debitē ULEB Eirolīgā, un Latvijas vicečempione VEF Rīga.

Pirms sezonas Liepājā risinājās Olybet BBL kausa izcīņas turnīrs, kurā Liepāja/Triobet kļuva par otro šajās sacensībās uzvarējušo Latvijas klubu.

Iepriekšējā BBL sezonā Šiauliai finālā pieveica citu Lietuvas komandu Prienu TonyBet, bet no Latvijas komandām vistālāk tika 2013.gada čempione Ventspils, kas apstājās ceturtdaļfinālā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi