Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +13 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 25. oktobris
Beāte, Beatrise

VEF Rīga apstrīd par Valtera izteikumiem piespriesto sodu

Latvijas basketbola līga par kluba VEF Rīga galvenā trenera Valda Valtera izteikumiem preses konferencē pēc ceturtdienas pirmās LBL pusfināla spēles VEF Rīga – BK Ventspils ir piemērojusi klubam naudas sodu Ls 100 apmērā.Sods basketbola klubam VEF Rīga ir piemērots par LBL Nolikuma punkta 14.2 neivērošanu, kurš nosaka, ka “jebkuram LBL dalībniekam nav tiesības izteikt masu medijiem personīga rakstura negatīvas atsauksmes par citu LBL dalībnieku darbu”, informēja Latvijas Basketbola savienībā.

Savukārt VEF Rīga klubs oficiālā paziņojumā nepiekrīt noteiktajam sodam un plāno šo lēmumu apstrīdēt.

Paziņojumā pausts, ka Valters preses konferencē žurnālistiem komentējis Ronalda Zaķa pret Sandi Valteru veikto “acīmredzamo pārkāpumu, nevis kādam izteica personīga rakstura negatīvas atsauksmes, kas ir nepārprotama atšķirība.”

VEF Rīga lēmumā norādīto pamatojumu – atsauci uz LBL Nolikuma 14.2. punktu – noraida kā absolūti nepamatotu un neatbilstošu konkrētajai situācijai.

“Rūpīgi iepazīstoties ar nolikumu, secināms, ka LBL nepareizi interpretē šo punktu, kas nosaka, ka „jebkuram LBL dalībniekam nav tiesības izteikt masu medijiem personīga rakstura negatīvas atsauksmes par citu LBL dalībnieku darbu”, kas pēc būtības nosaka, ka jebkuram šādu tiesību nav, bet kādai noteiktai personai ir. Tāpēc punkts 14.3. konkretizē, kurām personām šādu viedokli paust ir atļauts, paredzot, ka „negatīva rakstura oficiālos LBL komandu (..) lēmumus par kāda cita LBL dalībnieka darbu masu medijiem drīkst izteikt tikai to darīt pilnvarota persona, izsakot oficiālo organizācijas viedokli”. V.Valters, piedaloties preses konferencē, pārstāvēja klubu kā tā pilnvarotā persona un bija tiesīgs paust tajā skaitā arī negatīva rakstura viedokli.

VEF Rīga gatavo oficiālu vēstuli iesniegšanai LBL, lai apstrīdētu tās pieņemto lēmumu.

Jau ziņots, ka V.Valters paziņoja, ka spēli, kurā ar 81:80 uzvarēja BK Ventspils basketbolisti, esot “norakuši” tiesneši.

“Jau skatījāmies video, bija skaidri redzams, ka pašās beigās bija noteikumu pārkāpums pret [Sandi] Valteru, taču tiesnešu svilpes klusēja,” preses konferencē teica VEF Rīga galvenais treneris.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi