Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

VEF Rīga piekāpjas Valencia un izstājas no Eirokausa

VEF Rīga basketbolisti otrdien savā laukumā ar 71:82 piekāpās Valencia klubam ULEB Eirokausa TOP 16 grupas pēdējā spēlē, tādējādi nespējot kvalificēties turnīra ¼ finālam. Rīdziniekiem palīgā nenāca arī BCM Gravelines, kas savā laukumā ar 30 punktu starpību (61:91) zaudēja čehu CEZ Nymburk, un čehi turnīra tabulā apsteidza rīdziniekus. VEF labā Donāts Zavacks guva 17 punktus, 16 Sandim Valteram, bet 15 pretinieku grozā sabēra Dairis Bertāns.

Spēli labāk sāka mājinieki, izvirzoties vadībā ar 3:0, viesi pirmos punktus guva tikai 3.minūtē. Pie rezultāta 9:7 Rīgas labā divi precīzi tālmetieni Zavackam, vēl vienu pievienoja Valters, tad atkal izcēlās Zavacks un jau pārsteidzošais 20:9. Tiesa, Vitors Faverani ar diviem iespaidīgiem dankiem samazināja starpību, bet VEF vadību saglabāja – 20:13.

Otrās ceturtdaļas sākumā mājinieki vēl turējās vadībā, līdz pēc spēlētām četrām minūtēm Serhijs Ļiščuks pirmo reizi panāca neizšķirtu (24:24). Puslaiku ar nelielu pārsvaru tomēr noslēdza mājinieki – 35:32.

Kaspars Bērziņš 3.ceturtdaļas sākumā izvirzīja VEF vadībā ar 38:32, taču viesi atspēlējās un pat izrāvās vadībā. Pēc latvieša Riharda Kuksika tālmetiena VEF jau iedzinējos ar 42:48, tomēr veiksmīgi aizvadītas desmitminūtes beigas ļāva pat panākt 52:52. Pēdējais vārds gan piederēja pretinieku līderim De Kolo, kurš ar tālmetienu Valensijai ieguva trīs punktu pārsvaru pirms izšķirošas ceturtdaļas.

Pēdējā spēles nogriežņa sākums atkal labāks viesiem, vefiņš tika līdz četru punktu atstatumam, bet viesiem īsā brīdi septiņi punkti pēc kārtas un jau 54:65. Zavacka un Valtera trīspunktnieki nedaudz atjaunoja intrigu – 62:67, jāspēlē vēl četras minūtes. Tad Valencia izveidoja 9:0 izrāvienu, kas pielika punktu jautājumam par spēles iznākumu. Ar 82:71 pārāki bija spāņi, grupā uzvarot visos sešos mačos. VEF un Nymburk bilance vienāda – pa 3-3, bet savstarpējos mačos sešu punktu pārsvars čehiem un ¼ finālā iekļuva tieši viņi. Francijas Gravelines grupā palika bez uzvarām (0-6). 

Jāpiebilst, ka rīdziniekiem šajā spēlē kopumā 18 kļūdas, viesiem divreiz mazāk – deviņas. Rihards Kuksiks uzvarētāju sastāvā laukumā pavadīja 22:28 minūtes, guva astoņus punktus (2p 1/1, 3p 2/5) un izcīnīja divas bumbas zem groziem.

ULEB Eirokauss. TOP 16, I grupa

VEF Rīga – Valencia 71:82 (20:13, 15:19, 17:23, 19:27)

VEF: Zavacks 17+8 ab., Valters 16, Bertāns 15, Bērziņš 10, Kavaļauskas 7, Miledžs 2, Keins 2, Jahovičs 2

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi