Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +14 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

VEF Rīga tiek pie otrā panākuma pret Gravelines Eirokausā

Otro uzvaru četrās ULEB Eirokausa TOP 16 spēlēs otrdienas vakarā izcīnīja VEF Rīga, viesos ar 69:62 sīvā cīņā pārspējot Dinkerkas Gravelines. Kaspars Bērziņš rīdziniekiem guva 19 punktus, vēl 15 pievienoja Sandis Valters.

Rezultātu pēc spēlētas vienas minūtes atklāja Gravelines, līdz vefiešu pirmajam punktam bija jāgaida līdz spēles 3.minūtei, kad Gatis Jahovičs ar diviem soda metieniem panāca 2:2 uz tablo. Rīdzinieki drīz vien izvirzījās vadībā pat ar 19:12, tomēr pirmā ceturtdaļa noslēdzās tikai ar +1 (20:19). Ar dažu punktu pārsvaru VEF aizritēja liela daļa otrās ceturtdaļas, tad vadību uz brīdi pārņēma mājinieki (35:31). Īstajā brīdī tālmetienus realizēja Bertāns un Kaspars Bērziņš, puslaika atpūtā ejot trīs punktu pārsvars piederēja VEF Rīga – 41:38.

Lielisks mūsējiem padevās otrā puslaika sākums, kad izdevās 11:0 izrāviens un rezultāts kļuva 52:41. Tiesa, atlikušajās vairāk kā četrās minūtēs vefiešiem tikai divi gūti punkti, kas ļāva Gravelines atkal mazliet pietuvoties – 54:46. Spēles izšķirošajā ceturtdaļā VEF nespēja gūt punktus gandrīz piecas minūtes, par laimi, arī mājiniekiem diez ko nesekmējās ar groza iekarošanu. Pusotru minūti līdz beigām vairs tikai 60:58 rīdzinieku labā, bet tad divpunktu metienu trāpa Antanas Kavaļausks, vēl divi precīzi soda metieni Sanda Valtera rēķinā. Vēl pēc dažām sekundēm tas pats Valters realizēja savu ceturto tālmetienu šajā spēlē, bet punktu mačam ar danku pielika Kavaļausks – 69:62!

Lietuvietis Donāts Zavacks debijas mačā 10 minūšu laikā netrāpīja nevienu no trim tālmetieniem, izcīnīja divas bumbas zem sava groza un reizi rezultatīvi piespēlēja.

Šovakar grupas otrā spēlē Riharda Kuksika pārstāvētā Valencia nervozā galotnē ar 73:72 pārspēja CEZ Nymburk basketbolistus, tādējādi nostiprinoties grupas līderpozīcijā (4-0). Pa divām uzvarām un zaudējumiem ir CEZ Nymburk un VEF, bet Gravelines zaudējuši visās četrās spēlēs.

Nākamais Eirokausa mačs rīdziniekiem 21.februārī Čehijā, kur jātiekas ar galvenajiem konkurentiem cīņā par vietu play-off - CEZ Nymburk

ULEB Eirokausa TOP 16 spēle.

BCM Gravelines – VEF Rīga 62:69 (19:20;19:21;8:13;16:15)

VEF: K.Bērziņš 19+6ab (3p 3/5), S.Valters 15 (3p 4/7), Jahovičs 11, Bertāns 8+6 piesp., Keins 6, Kavaļausks 6, Vene 4, Miledžs, Zavackas, Simss 



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jauni kopvērtējuma uzvarētāji Stirnu buka 11. sezonā

Populārā taku skriešanas seriāla “Stirnu buks” 11. sezonas gala iznākums bija ļoti interesants, jo kopvērtējumā gandrīz visās galvenajās distancēs - GARMIN Lūsis”, “VENDEN Stirnu buks” un “KARTE...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi