Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 7. oktobris
Daumants, Druvvaldis

Baltic XL/Livonia ar uzvaru un piekto vietu noslēdz Baltijas Top līgu

Svētdien, 6. oktobrī, Lietuvas galvaspilsētā Viļņā Latvijas vadošais regbija klubs Baltijas Top līgā “Baltic XL/Livonia” otro reizi šajā sezonā ļoti līdzīgā un arī rezultatīvā spēlē ar 39:36 uzvarēja mājiniekus “Geležinis Vilkas”, tādējādi revanšējoties par zaudējumu pagājušajā gadā spēlē par 3. vietu. Līdz ar to livonieši šogad ieguva 5. vietu, bet ar sniegumu pēdējā spēlē vēlreiz apliecināja, ka bija vismaz pusfināla cienīga komanda, informē RK “Livonia” pārstāvis Ivars Bācis.

Abas komandas šogad bija vienu reizi spēlējušas viena pret otru, savstarpējo maču aizvadot pirms mēneša. Spēle izvērtās ļoti līdzīga un spraiga, ar viena punkta pārsvaru jeb 32:31 uzvaru svinot Nīla Džonsona vadītajai “Batlic XL/Livonia”.  Ja ne vien strīdīgais livoniešiem piešķirtais zaudējums “Šiauļiai”, tad abas svētdienas pretinieces cīnītos labāko četriniekā, bet tā vietā tām tagad jāspēlē par 5. vietu. Starp citu, 2023. gadā “Livonia” ar “Geležinis Vilkas” mazajā finālā cīnījās par Baltijas Top līgas bronzu, toreiz līdzīgā spēlē ar 27:20 virsroku ņemot Lietuvas klubam. 

Lietuvas komandai tā bija pirmā spēle cīņā par 5.-7. vietu, savukārt, “Baltic XL/Livonia” jau vienu spēli bija aizvadījusi, pagājušajā svētdienā Upesciemā ļoti labi nospēlējot un ļoti pārliecinoši ar 56:3 pārspējot principiālos pretiniekus “Miesniekus”.  Uzvara šodienas spēlē ļautu livoniešiem iegūt piekto vietu, kas arī sanāca, taču ļoti aizraujošajā un līdzvērtīgā spēlē.

Izņemot pirmā puslaika otru pusi, kad “Baltic XL/Livonia” iekrāja 11 punktu pārsvaru, pārējā laikā spēle norisinājās punkts punktā. Pirmie vadībā izvirzījās livonieši ar piezemējumu un realizāciju – 7:0. Līdz puslaika vidum desmit punktus guva “vilki” un pārņēma vadību 7:10. Tad ar diviem piezemējumiem “Baltic XL/Livonia” panāca 21:10, kas bija lielākais pārsvars spēlē un pie kāda rezultāta komandas devās atpūtā.

Drīz pēc pārtraukuma aktīvi darbojās mājinieki, gūstot 14 punktus ar diviem piezemējumiem un tikpat realizācijas sitieniem. Tādējādi priekšā atkal bija lietuvieši 21:24. Taču brīdi vēlāk Latvijas regbija klubs guva trīs punktus ar soda sitienu, rezultātam kļūstot neizšķirtam 24:24.

Otrā puslaika vidū komandas apmainījās ar piezemējumiem un realizācijas sitieniem, rezultātam paliekot neizšķirtam un arī šajā spēlē pārsniedzot trīsdesmit punktu robežu  31:31. Pēdējās desmit minūtēs abām komandām izdevās katrai gūt vēl pa vienam piezemējumam, bet bez precīziem realizācijas sitieniem,  un joprojām priekšā neesot nevienai – 36:36. Pašā galotnē bumbu vairāk kontrolēja “Baltic XL/Livonia” regbisti un nopelnīja soda sitienu no labas pozīcijas. Nekļūdīgs bija livoniešu rezultatīvākais spēlētājs Džeks Tatu, panākot trīs punktu pārsvaru un spēles beigu rezultātu – 39:36.

Līdz ar to “Baltic XL/Livonia” vēlreiz trillera cienīgā spēlē pārspēja Lietuvas “dzelzs vilkus” un ar godam nopelnītu uzvaru sezonu pabeidza uz labas nots. Par labāko spēlētāju livoniešu rindās tika izvēlēts Ruslans Sosnars.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi