Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Ghetto Games pasākumiem būs jākļūst klusākiem

Ghetto Games pasākumiem būs jākļūst klusākiem, paredz šodien Rīgas domes Īpašuma komitejas deputātu atbalstītais domes lēmumprojekts, ar kuru plānots daļu Grīziņkalna turpināt nodot bezatlīdzības lietošanā biedrībai Streetbasket.

Lai gan biedrība lūdza nodot īpašumu tās lietošanā uz 10 gadiem, lai turpinātu aktivitātes "vietā, kas 15 gadu laikā mērķtiecīgi attīstīta un kļuvusi par nacionāla mēroga nozīmes sporta un aktīvās izklaides centru", tomēr deputāti vienojās 6678 kvadrātmetrus lielo īpašumu biedrībai nodot bezatlīdzības lietošanā uz diviem gadiem.

Papildus tam līgumā paredzēts iekļaut nosacījumu, ka minētajā teritorijā nakts stundās no plkst.23 līdz 7 jāievēro klusums, neorganizējot sporta pasākumus vai ar sportu saistītas aktivitātes šajā laikā.

Iespējamie trokšņa avoti, piemēram, skaļruņi, mūzikas atskaņotāji un citas ierīces pasākumu rīkotājiem būs jānovieto tā, lai tie nebūtu vērsti pret dzīvojamām teritorijām, kā arī jānodrošina, lai radītā skaņas jauda nepārsniedz 80 decibelus, tādējādi nepakļaujot iedzīvotājus paaugstināta trokšņa ietekmei.

Biedrība neiebilda pret to, ka Grīziņkalna sporta kompleksam piegulošie celiņi netiek izmantoti kā autostāvvieta. Taču iebilda pret nosacījumu, ka Grīziņkalna sporta kompleksā nevar iebraukt mašīnas, kurām nav "Rīgas mežu" caurlaides. To esot sarežģīti un finansiāli dārgi nodrošināt, jo pasākumu vajadzībām tiek nodrošināta tualešu ievešana/izvešana un tīrīšana, miskastu izvešana/ievešana, katru nedēļu biedrības sadarbības partneri piegādā balvas, kopējais automašīnu apjoms visas aktīvās pasākumu sezonas ietvaros, ir ap 50 vienībām.

Šīs automašīnas teritorijā neuzturas ilgāk par pusstundu, bet katra šāda caurlaide izmaksātu 60 eiro, kopā veidojot tēriņus ap 3000 eiro.

Savus iebildumus pret biedrības rīkotajiem pasākumiem pauda arī teritorijas apsaimniekotājs "Rīgas meži". Ņemot vērā, ka "Getto Games" teritorijā nedrīkst lietot alkoholu un smēķēt, tad daļa jaunieši dodas to darīt "Rīgas mežu" apsaimniekotajā teritorijā. 

Parkā izvietotās atbalsta sienas tiekot apzīmētas un plašā parka teritorijā ārpus atkritumu urnām atrodas gadījuma atkritumi. Visticamāk, "Ghetto Games" apmeklētāju rīcības rezultātā parkā ik pa brīdim fiksēti kādu infrastruktūras elementu postījumi.

Tādēļ, "lai turpmākā sadarbība būtu abpusēji patīkama un koleģiāla", "Rīgas meži" izvirzīja savus nosacījumus, piemēram, par atkritumu apsaimniekošanu.

Gala lēmums par Grīziņkalnā esošās teritorijas nodošanu lietošanai biedrībai "Streetbasket" būs jāpieņem Rīgas domes sēdē.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, biedrība "Streetbasket" reģistrēta 2009.gadā. Tās amatpersonas ir Ieva Gulbe, Anna Gulbe un "Getho Games" līderis Raimonds Elbakjans.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Balcers: NHL no tevis rezultātu prasa katru dienu

Nacionālā hokeja līga ir bizness, tur no spēlētājiem rezultātu prasa katru dienu. Ja sanāk garāki tukšie posmi, uzreiz notiek rūpīga analīze, plašā intervijā Sporta Avīzes aprīļa numurā pastāstīja L...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi