Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Lattelecom Rīgas maratona garākajā distancē piedalīsies vairāk nekā 2000 skrējēji

Lattelecom Rīgas maratona garākajā distancē - 42 kilometros un 195 metros - skries vairāk nekā 2000 skrējēji, piektdien notikušajā preses konferencē atzīmēja sacensību vadītājs Aigars Nords.

Lattelecom Rīgas maratons norisināsies svētdien. Vienlaikus šīs sacensības būs arī Latvijas čempionāts.

"Rīgas maratons jau sen nav vienas dienas pasākums, tā ir kļuvusi par kustību. Tie ir svētki skrējēju tautai. Kopumā sagaidām vairāk nekā 30 000 dalībniekus. Bērnu skrējienā varētu būt 8000 - 10 000 skrējēji, sešu kilometru distancē ap 10 000 dalībnieki, bet desmit kilometros 6 500 skrējēji. Savukārt pusmaratonā plāno piedalīties apmēram 4700 skrējēji, bet maratona distancē - vairāk nekā 2000," stāstīja Nords.

Lielākais ārzemju skrējēju skaits būs tieši garākajās distancēs - maratonā un pusmaratonā.

"Sagaidām, ka viņiem līdzi būs arī tuvinieki, tāpēc trases malā varētu būt pat vairāki tūkstoši ārvalstu līdzjutēji," teica Nords.

Lattelecom Rīgas maratonam 2011.gadā tika piešķirta Starptautiskās Vieglatlētikas federācijas (IAAF) prestižā Bronzas kvalitātes zīme.

"Centīsimies nākotnē sasniegt arī Sudraba un Zelta kvalitātes zīmi. Šobrīd veicam pētījumu par maratona ieguldījumu mūsu ekonomikā, lai no valsts varam piesaistīt līdzekļus," atzīmēja Nords.

Tikmēr SIA Lattelecom valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis pastāstīja, ka Lattelecom komandu kausā trīs labākās komandas vīriešu un sieviešu konkurencē varēs doties uz Atēnu maratonu un Kopenhāgenas pusmaratonu.

"TEC enerģijas alejā būs bundzinieki, bet līdzjutēji varēs 100 metrus paskriet līdzi savam atbalstāmajam skrējējam, izņemot sešu kilometru distanci. Mums šim maratonam ir jāsaņem Zelta un Sudraba kvalitāte, jo šis pasākums ir labs pienesums Latvijas ekonomikai," skaidroja Gulbis.

Šogad skrējēji sacensībās cīnīsies par lielāko balvu fondu skrējiena pastāvēšanas vēsturē - 50 000 eiro, kas atvēlēti maratona distances pirmajam pieciniekam, vadošo Latvijas maratonistu trijniekam, kā arī pusmaratona distances pjedestālam. No šiem 50 000 eiro vairāk nekā puse (27 000 eiro) tiks atvēlēti maratona distances pirmajam pieciniekam, kamēr 19 000 eiro tiks Latvijas maratonistu trijniekam, bet vēl 4000 eiro - pusmaratona distances pjedestālam.

Papildus balvu fondam, par jaunu Lattelecom Rīgas maratona rekordu kungiem, kas ir divas stundas, 11 minūtes un 45 sekundes, pienāksies 2000 eiro prēmija, bet dāmām (divas stundas, 36 minūtes un 50 sekundes) - 1000 eiro.

Latvijas čempionāts maratonā Rīgā iezīmēs 90.gadadienu kopš pirmajām valsts meistarsacīkstēm 1927.gada augustā. Maratonam piešķirtā IAAF Bronzas kvalitātes zīme šogad piešķirta tikai 40 maratoniem pasaulē.

Maratons Rīgā notiek kopš 1991.gada. Pērn pasākums pulcēja 33 000 dalībnieku no 65 pasaules valstīm. Pasākums ir saņēmis prestižo Starptautiskās Vieglatlētikas federācijas (IAAF) Bronzas kvalifikācijas zīmi. Maratonu kopš 2007.gada sadarbībā ar Rīgas domi rīko aģentūra NECom.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Balcers: NHL no tevis rezultātu prasa katru dienu

Nacionālā hokeja līga ir bizness, tur no spēlētājiem rezultātu prasa katru dienu. Ja sanāk garāki tukšie posmi, uzreiz notiek rūpīga analīze, plašā intervijā Sporta Avīzes aprīļa numurā pastāstīja L...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi