Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Lattelecom Rīgas maratons dažādās distancēs pulcēs 30 000 skrējēju

Par Lattelecom Rīgas maratona un pusmaratona godalgotajām vietām šogad sacentīsies kupls skaits profesionālo elites sportistu, kas pārstāvēs tādas skriešanas lielvalstis kā Keniju, Etiopiju, Maroku, Krieviju, Japānu, Ukrainu, arī Latviju un Lietuvu, informē organizatori.

Lai arī reģistrācija vēl turpinās, jau tagad zināms, ka 17. maijā dažādās distancēs startēs vairāk nekā 25000 dalībnieku no vairāk nekā 60 valstīm, savukārt, Rimi bērnu maratonam, kas dienu pirms galvenajiem startiem notiks turpat 11.novembra krastmalā, reģistrējušies vairāk nekā 7000 bērnu.

Kopā ar elites skrējējiem Lattelecom Rīgas maratonā startēs skriešanas entuziasti no vairāk nekā 60 valstīm. Sagaidāms, ka svētdien maratonā startēs vairāk nekā 1700 dalībnieku, pusmaratonā – vairāk nekā 4200 dalībnieku, 10km distancē – ap 6000 dalībnieku, 5km distancē ap 13000 dalībnieku, savukārt, Rimi bērnu maratonam sestdienā reģistrējušies ap 7000 bērnu.

Pērn pasākums pulcēja 23 tūkstošus dalībnieku no 60 pasaules valstīm.

25.jubilejas gadā Lattelecom Rīgas maratons pirmoreiz notiek divas dienas; lielos svētdienas startus šoreiz papildina sestdienas notikumi - Rimi bērnu maratons sestdien 11.novembra krastmalā, Nāciju parāde jeb simbolisks ārvalstu un Latvijas skrējēju gājiens no Brīvības pieminekļa līdz krastmalai (plkst. 17 no Brīvības pieminekļa) un Makaronu ballīte 11.Novembra krastmalā.

Lattelecom Rīgas maratona pusmaratona distancē ar 7.numuru startēs spožākā Latvijas gargabalniece un divkārtējā Ņujorkas maratona uzvarētāja Jeļena Prokopčuka, kurai pieder arī pusmaratona rekords sievietēm Lattelecom Rīgas maratonā. Jeļenai konkurenci sastādīs viena no Lietuvas vieglatlētikas izlases spožākajām zvaigznēm Rasa Drazdauskaite (Nr.25), kura Lietuvu vairākkārt pārstāvējusi olimpiskajās spēlēs un var lepoties ar augstu personisko rekordu maratonā (2h 29min:29sek).

Pretendents uz maratona goda pjedestālu un, iespējams, arī jaunu Latvijas rekordu maratonā vīriešiem ir valsts rekordists maratonā un olimpietis Valērijs Žolnerovičs (Nr.5), kura Latvijas rekords maratonā ir 2h 14:33. Žolnerovičs būs arī galvenais pretendents uz Mēra kausu jeb labākā Latvijas maratonista godu.

Maratona distancē Rīgā šogad startēs kupls skaits augstākā līmeņa, sportistu. Lielākās zvaigznes un potenciālie pretendenti uz uzvaru vīriešu konkurencē ir 2013.gada Rīgas maratona čempions Dankans Koehs no Kenijas (pers.rekords 2h 07:53), viņa tautietis Mariko Kipčumba (2h 06:05) un etiopietis Abrarars Tegegne (2h 10:22).

Potenciālās pretendentes uz uzvaru sieviešu konkurencē ir etiopiete Vorkneša Biru (2h 25:37), kenijiete Ruta Vandžiru Kuria (2h 27:38) un Natālija Volgina no Krievijas (2h 27:32).


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Bronzas kodols saglabāts

Latvijas hokeja valstsvienībā būs pārbaudītas vērtības un septiņi jaunpienācēji.

Šilovs: Nevarēju pievilt komandas biedrus

Latvijas vārtsargs Artūrs Šilovs, aizvadot ceturto spēli Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņā, centies parādīt savu labāko sniegumu, lai nepieviltu komandas biedrus, sarunā ar Zie...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi