Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Ar augstvērtīgiem rezultātiem noslēgusies otrā Latvijas Spēka olimpiāde

Aizvadītajā nedēļā Rīgā norisinājās otrā Latvijas Spēka olimpiāde. Līdz ar aizraujošiem armrestlinga un spēka cīņas dueļiem olimpiādes ietvaros norisinājās arī viens no gada centrālajiem notikumiem Latvijas pauerliftinga pasaulē - atklātais Latvijas čempionāts spēka trīscīņā bez ekipējuma, portālu Diena.lv informēja šo sacensību rīkotāji.

Šogad čempionātā, kurš jau otro gadu tika rīkots izstādes Atpūta un sports ietvaros, par tituliem cīnījās vairāk nekā 100 spēka atlēti. Visas sacensību dienas aizvadītas dinamiskā, straujā tempā, vairākiem sportistiem uzrādot atzīstamus starptautiska līmeņa rezultātus.  

Atklātā Latvijas čempionāta pirmajā dienā uz starta devās sievietes, seniori un open grupas vīri. Īpaši jāuzteic izturīgās daiļā dzimuma pārstāves, kuras izrādīja ievērojamu apņēmību, startējot ļoti smagās sacensībās samērā kuplā skaitā. 13 dalībnieču konkurencē gan šoreiz bez īpašiem pārsteigumiem – ar krietnu pārsvaru gan savā svara kategorijā, gan absolūtajā vērtējumā uzvaras laurus plūca Liepājas kluba Libava Powerlifting pārstāve Inna Tretjaka, summā paceļot 440 kilogramus. Pēc salīdzinošā vērtējuma (Wilks punktiem) Innas uzrādītais rezultāts ir konkurētspējīgs arī vīru kategorijās.  

Prestižajā Open grupā uz starta vīri pašos spēka gados – likumsakarīgi arī „vissmagākie” rezultāti. Par absolūti labāko šoreiz kļuva Ludzas pārstāvis Aleksandrs Aleksejevs, labojot valsts rekordu vilkmes vingrinājumā un summā paceļot iespaidīgus 810 kilogramus. Augstais rezultāts ļāva Aleksandram izpildīt arī Sporta Meistara normatīvu. Par otro absolūti spēcīgāko Open grupas atlētu kļuva Lauris Daņiļevičs no Jēkabpils SC, bet trijnieku noslēdza Atlētikas pārstāvis Maksims Popovs. Komandu vērtējumā visspēcīgākie – Spēka Pasaule Valmiera, aiz sevis atstājot Jēkabpils SC un Madonas SCK.  

Arī veterāni pierādīja, ka spēks vēl kaulus nav pametis, uzrādot lieliskus rezultātus. Par absolūti labāko visās četrās senioru vecuma grupās šoreiz Madona SCK sportists Intars Grāvītis ar summā paceltiem 710 kilogramiem. Aiz viņa Jēkabpilietis Aleksandrs Miglāns, bet trešais Spēka Pasaule Valmiera pārstāvis Andris Pružinskis.  

Otrajā sacensību dienā pie svaru stieņa jaunieši un juniori. Abās vecuma kategorijās izteikti dominēja Gulbenes jaunie atlēti. Jauniešu kategorijā viss absolūti spēcīgāko goda pjedestāls piederēja Gulbene KSP sportistiem – pirmais Dzintars Lācis ar 540 kilogramiem summā, otrais Uldis Ķiploks ar 467,5 kilogramiem, bet trešais Kristaps Stalovskis ar 462,5 kilogramiem. Vienīgi junioru absolūti spēcīgāko top trijniekā spēja iekļūt pārstāvis no cita kluba – gulbeniešu totālu dominanci lauza Titan Riga atlēts Māris Martinsons, kļūstot par absolūto spēcīgāko junioru (786 kilogrami summā), otrajā un trešajā vietā attiecīgi Gulbenes KSP juniori Uvis Vasiļenko un Gints Šķenders. Ar visiem rezultātiem iespējams iepazīties Latvijas Pauerliftinga federācijas mājaslapā www.powerliftings.lv

Otrās Spēka olimpiādes ietvaros norisinājās ne vien atklātais Latvijas čempionāts, bet arī Latvijas Neredzīgo savienības čempionāts spēka trīscīņā, armrestlinga un spēka cīņas dueļi.  

„Latvijas Neredzīgo sporta savienības (LNSS) čempionāts spēka trīscīņā Latvijā notika otro reizi, piedaloties vājredzīgiem un akliem sportistiem. Īpaši jāuzteic LNSS priekšsēdētājs Kaspars Biezais, kas uzrādīja ļoti augstu rezultātu un uzvarēja sacensības absolūti, kā arī neredzīgais sportists Andris Kalniņš, kas 71 gada vecumā varētu konkurēt arī ar Latvijas redzīgajiem Seniori-4 grupas atlētiem,” informē sacensību direktors Mārtiņš Krūze.  

Aizraujoši dueļi bija skatāmi arī Latvijas spēka cīņas čempionātā. Svara kategorijā līdz 75 kilogramiem tā ari nepārspēts palika 2012. gada čempiona titula īpašnieks Gulbenietis Aivars Brazinskis, taču visintensīvākā cīņa norisinājās svara kategorijā līdz 90 kilogramiem, kur uz uzvarētāja godu pretendēja visvairāk atlētu.  

„Visi parādīja patiesu sparu cīnīties un uzvarēt. Rezultātā izrādījās, ka šiem sportistiem ikkatra cīņa bija svarīga, jo pirmo no trešās vietas šķīra vien divas uzvaras. Te jāuzteic jaunais Latvijas Čempions spēka cīņā Ansis Dreiska no Lēdmanes, kas parādīja patiesu spēku un izturību,” stāsta M.Krūze.  

Supersmagajā kategorijā par uzvarētāju kļuva Nauris Agrums, kurš veiksmīgi aizstāvēja savu titulu arī pret pasaules čempionu armrestlingā Normundu Tomsonu. 

Latvijas čempionātu spēka trīscīņā organizē Latvijas Pauerliftinga federācija (LPF) sadarbībā ar biedrību Spēka Pasaule. Sacensību pamatuzdevums bija noskaidrot jaunos Latvijas čempionus spēka trīscīņā bez ekipējuma, taču ne mazāk būtisks mērķis ir spēka sporta un veselīga dzīvesveida popularizēšana Latvijā. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vītoliņš: Mums vairs nav ko zaudēt

Latvijas hokeja izlases noskaņojums pirms spēles ar Zviedrijas komandu ir kaujiniecisks, piektdien pēc treniņa sarunā ar žurnālistiem sacīja komandas galvenais treneris Harijs Vītoliņš.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi