Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +11 °C
Apmācies
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

Ar velobraucienu pa Vidzemes jūrmalu uzsāks velotūrisma sezonu

Šajā nedēļas nogalē tiks tiks dots starts Vidzemes Tūrisma asociācijas organizētajam četru posmu velomaratonam, vienlaicīgi atklājot velo tūrisma sezonu Latvijā.

Piesaistot dažādu fondu finansējumu, šobrīd ir izstrādāti un labiekārtoti vairāki ļoti interesanti velo tūrisma maršruti, kuri priecēs gan vietējos, gan arī ārvalstu velo tūristus.

Velomaratona pirmā posma starts būs sestdien, 25.maijā, plkst.10.00 Rīgā, Mežaparka BMX trasē. Dienas garumā paredzēts nobraukt 56 km, nokļūstot līdz Saulkrastiem, kur vakarā notiks sezonas atklāšanas svinības ar Normundu Rutuli, Aiju Andrejevu un citiem māksliniekiem.

Otrais no četriem velomaratona posmiem ieplānots jau nākamajā dienā, svētdien 26.maijā. No Saulkrastiem caur Tūju uz Salacgrīvu, gar pieviecot 77 km. Tas var būt gan kā turpinājums iepriekšējās dienas braucējiem, gan arī kā atsevišķs maršruts.

Trešais un ceturtais posms notiks vēlāk. Svētdien, 27.jūlijā ieplānots nobraukt 60 km maršrutā Ropaži - Ikšķile/Ogre - Ķegums. Sestdien, 3.augustā būs noslēdzošais posms, 57 km maršruts Saulkrasti - Bīriņu pils - Igates pils - Lielezers - Limbaži.

Dalības maksa visos velomaratona posmos 7,00 lati pieaugušajiem, 10,00 lati ģimenēm ar bērniem līdz 12 gadu vecumam, bet vienas dienas braucieniem attiecīgi 2 lati un 3 lati. Dalības maksā iekļauta visu objektu apskate, ekskursijas, atpūtas pauzes ar uzkodām un droša brauciena norise. Velomaratonu vadīs pasākumu vadītājs un žurnālists - Uģis Joksts.

Velomaratona dalībniekus pavadīs speciāla pavadošā tehniskā automašīna, kurā būs pieci rezerves velosipēdi. Tiks nodrošināts arī transports dalībnieku un viņu velosipēdu nogādāšanai atpakaļ no Salacgrīvas uz Rīgu. Līdzīgi būs arī citos posmos.

Vidzemes Tūrisma asociācija aicina pievienoties šīs vasaras velobraucienam gan pieredzējušos velotūristus, kuriem tā būtu iespēja iepazīt jaunos Latvijas velotūrisma maršrutus. Šāds velomaratons ir arī īpaši piemērots iesācējiem, jo tad, kopā ar citiem ir daudz drošāk doties šāda garā ceļā, nebaidoties par tehniku, maršruta izvēli, pēkšņām problēmsituācijām, mājās atstātu ekipējuma daļu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi