Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 19. septembris
Verners, Muntis

Arī hibrīdslalomā Pasaules spēlēs skeitbordā Latvijai trīs medaļas, šoreiz čempiona godā Kuzmins

Teicama Latvijas skeitbordistiem sanāca arī noslēdzošā disciplīna Pasaules spēlēs skrituļsporta veidiem skeitbordā, jo mūsējie vēlreiz izcīnīja trīs medaļas un atkal pilnu medaļu komplektu. Šoreiz par pasaules čempionu kļuva olainietis Jānis Kuzmins, sudrabs speciālā slaloma uzvarētājam Gustavam Gailītim, bet bronza speciālā slaloma vicečempionei Endijai Līgai Rūjai, informē sportistu pārstāvis Ivars Bācis.

Pasaules spēļu pirmajā sacensību dienā skeitbordā milzu slalomā olainietis Artūrs Liskovs bija trešais, izcīnot Latvijai pirmo medaļu – bronzu. Otrajā disciplīnā speciālajā slalomā Latvijas skeitbordisti nostartēja vēl sekmīgāk, izcīnot jau trīs medaļas, tajā skaitā arī pirmo zeltu. Veiksmīga diena ar tieši tādu pašu guvumu ar trim un visa kaluma medaļām Latvijas izlases skeitbordistiem sanāca arī noslēdzošajā trešajā disciplīnā hibrīdsalomā.

Noslēdzošā disciplīna iesākās daudzsološi vīriešu konkurencē, jo pirmo un trešo laiku hibrīdslaloma kvalifikācijā uzrādīja Gustavs Gailītis un Jānis Kuzmins. Kad Gustavs bija ticis galā ceturtdaļfinālā ar čehu Petru Matoušu, pusfinālā viņu gaidīja amerikānis Džo Maklarens. Līdz ar to sanāca ļoti īpašs pusfināls, jo par vietu finālā cīnījās divi līdzšinējo disciplīnu čempioni, abos braucienos virsroku pār amerikāni gūstot latvietim.

Jānis, savukārt, ceturtdaļfinālā pārspēja speciālā slaloma bronzas medaļnieku Tomu Dreiblatu, un pusfinālā arī dabūja pretī ASV sportistu – milzu slaloma vicečempionu Orionu Lermanu. Titulētais olainietis vēlreiz pārspēja kādu no medaļniekiem, revanšējoties Artūra Liskova pāridarītājam ceturtdaļfinālā un pats piesakoties savai pirmajai medaļai šajās Pasaules spēlēs. Tādējādi abi latvieši tika galā pusfinālā ar amerikāņiem un nodrošināja Latvijas finālu un mūsu valsts dubultuzvaru.

Palika tikai jautājums, vai Gailītis izcīnīs otro zeltu, vai pirmo reizi uzvarētajā godā šajās dienās Itālijā tiks Kuzmins. Abos braucienos ātrāks bija Kuzmins un izcīnīja zeltu, tādējādi tiekot pie pirmās medaļas šajās sacensībās. Pēc pirmajā dienā piedzīvotā kritiena un pamatīgas sadauzīšanās un neveiksmes otrajā disciplīnā izslēgšanas kārtā Jānim tomēr spoži izdevās pabeigt Pasaules spēles skrituļsporta veidos. Savukārt Gailītis ar otro vietu nopelnīja otro medaļu, esot vienīgajam no mūsu vīriešiem, kas ieguva vairāk par vienu medaļu.

Dreiblatam un Liskovam, kuri piekāpās ceturtdaļfinālā, attiecīgi sestā un septītā vieta. Labāko sniegumu pēdējā disciplīnā parādīja Kristaps Mirčenko, kurš 60 dalībnieku vidū ieguva 9. vietu, pavisam nedaudz kvalifikācijā pietrūkstot līdz iekļūšanai ceturtdaļfināla astotniekā.

Sieviešu konkurencē, kur sacentās 27 dalībnieces, kvalifikāciju pārvarēja un ceturtdaļfināla astotniekā iekļuva trīs latvietes, uzrādot 4.,7, un 8. laiku. Elīzai Gailītei, kura bija astotā, bija pārāk sarežģīts uzdevums, jo bija jācīnās ar ātrāko kvalifikācijā Karolinu Vojtovu no Čehijas, piekāpjoties iepriekšējo divu disciplīnu čempionei. Savukārt 4. laiku sasniegusī Endija Rūja pārspēja citu čehieti, kura bija divas desmitdaļas lēnāka kvalifikācijā.

Toties par patīkamu pārsteigumu parūpējās Anna Gailīte, kura bija septītā kvalifikācijā, bet ceturtdaļfinālā pārspēja otro laiku uzrādījušo, titulēto un pieredzējušo amerikānieti Linnu Krāmeri. Savukārt dienu iepriekš speciālajā slalomā Anna bija trešā kvalifikācijā, bet ceturtdaļfinālā piekāpās lēnāku laiku uzrādījušajai sportistei.

Pusfinālā abas latvietes piekāpās spēcīgākām čehietēm, nodrošinot tikšanos mazā finālā par bronzu. Ja vīriešiem Latvijas finālā abiem tika garantēta medaļa, tad sievietēm to nopelnīt varēja tikai dueļa uzvarētāja, un par to kļuva Rūja, iegūstot bronzu un tāpat kā Gailītis tiekot pie divām medaļām. Savukārt Anna Gailīte  ar 4.vietu nodrošināja savu labāko rezultātu. Māsai Elīzai Gailītei 8. vieta, bet Dominika Ozoliņa noslēdza desmitnieku.

 

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi