Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +19 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 29. jūnijs
Paulis, Pauls, Pāvils, Pēteris

ASV atklātais čempionāts: Ostapenko uzvar Beku; Gulbis nepabeidz cīņu pret Bedeni

Latvijas labākā tenisiste Aļona Ostapenko ASV atklātā čempionāta vienspēļu pamatturnīra pirmajā mačā otrdien sīvā cīņā ar 6-4, 1-6, 6-4 pārspēja vācieti Anniku Beku. Tikmēr Ernests Gulbis vīriešu vienspēļu pirmajā kārtā trešajā setā pie rezultāta 6-3, 4-6, 0-3 neturpināja maču pret Lielbritānijas tenisistu Aljažu Bedeni, kurš tādējādi sasniedzis otro kārtu.

Šī Latvijas tenisistei bija pirmā uzvara ASV atklātā čempionāta pamatsacensībās pieaugušajiem.

Ostapenko jau cīņas sākumā realizēja divas breikbumbas un uzvarēja pie savas serves, nonākot vadībā ar 3-0. Tiesa, ceturtajā geimā servi lauza jau vāciete, vienu punktu atgūstot, bet turpinājumā uzvarēja arī pie savas serves (2-3).

Sestajā geimā Beka atkal varēja lauzt Ostapenko servi, taču viņai neizdevās realizēt nevienu no divām breikbumbām. Devītajā geimā pie breikbumbas, kas vienlaicīgi bija arī setbumba, tika Latvijas tenisiste, taču viņa savu iespēju neizmantoja. Tiesa, jau nākamajā geimā Ostapenko sīvā cīņā uzvarēja pie savas serves, tādējādi svinot panākumu arī visā setā.

Otrā seta sākumā Ostapenko nonāca iedzinējos ar 0-3, vienreiz zaudējot pie savas serves. Vēl vienu reizi Beka pretinieces servi lauza sestajā geimā, kad panāca 5-1 savā labā. Septītajā geimā vāciete guva punktu pie savas serves, līdz ar to svinot panākumu visā setā.

Trešā seta pirmajos četros geimos abas tenisistes lauza pretinieces serves un realizēja breikbumbas, panākot 2-2. Turpinājumā tās pa reizei uzvarēja pie savas serves, bet tad atkal realizēja pa vienai breikbumbai (4-4). Nākamajos divos geimos veiksmīgāka bija Ostapenko, kura uzvarēja gan pie savas serves, gan realizēja breikbumbu.

Otrajā kārtā Latvijas tenisiste tiksies ar itālieti Sāru Erani, kura izlikta ar 16.numuru, vai japānieti Majo Hibi.

Tikmēr Gulbis pirmajā setā ar 6-3 uzvarēja Lielbritānijas pārstāvi Aljažu Bedeni, otrajā piekāpās ar 4-6, bet trešajā, atrodoties iedzinējos ar 0-3, maču neturpināja.

Pirmā seta pirmajos sešos geimos cīņa ritēja līdzīgi un rezultāts pēc tiem bija 3-3, taču turpinājumā Gulbis divreiz uzvarēja pie savas serves un vienreiz lauza pretinieka servi, tādējādi gūstot panākumu visā setā.

Otrā seta sākumā Gulbis realizēja breikbumbu un uzvarēja pie savas serves, nonākot vadībā ar 2-0. Taču nākamajos trīs geimos veiksmīgāks bija Bedene, kurš panāca 3-2 savā labā. Turpmākajos četros geimos tenisisti uzvarēja pie savām servēm, rezultātam kļūstot 5-4 Bedenes labā, bet desmitajā geimā brits atkal lauza Gulbja servi un uzvarēja setā ar 6-4.

Trešā seta sākumā Bedene divreiz uzvarēja pie savas serves, bet vienreiz realizēja breikbumbu, nonākot vadībā ar 3-0. Tiesa, pēc trešā geima Gulbis nolēma cīņu neturpināt.

Iespējams, latvietim sevi atkal licis manīt savainotais plecs. Bedene tādējādi sasniedzis otro kārtu, kurā tiksies ar mājinieku Donaldu Jangu. 


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi