Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

ASV pēdējo 20 gadu laikā seksuāli izmantoti teju 400 jaunie vingrotāji; lielākā daļa - mazas meitenes

Pēdējo 20 gadu laikā ASV seksuāli izmantoti vairāk nekā 386 jaunie vingrotāji, liecina laikraksta Indianapolis Star pētījums.

Izdevums ceturtdien publicēja deviņu mēnešu ilgu pētījumu, kurā tika pētīti simtiem policijas failu un tiesu lietas, lai noskaidrotu, cik plaša vingrošanā ir seksuāla izmantošana.

Lielākā daļa cietušo ir mazgadīgas meitenes.

Pēc izpētes tika noskaidrots, ka vismaz 386 jaunos vingrotājus ir izmantojuši treneri, sporta zāļu īpašnieki vai citi iesaistītie šajā sporta veidā. Tomēr, visticamākais, upuru ir vēl vairāk, jo treniņvietu īpašniekiem ir tendence bez liekas publicitātes atlaist varmāku nevis par to ziņot likumsargiem.

Tieši tāpēc, ka par pārkāpējiem netiek ziņots, viņiem ir iespēja doties uz citiem štatiem un pilsētām, tādējādi turpinot iesākto. Arī ASV Vingrošanas federācija nevar noteikt ļaundarus un turpina viņus nodrošināt ar visu nepieciešamo.

Viens no tādiem cilvēkiem bija Reimonds Edamss, kurš decembra sākumā tika notiesāts uz 15 gadiem par desmit gadus vecas meitenes izmantošanu un bērnu pornogrāfijas glabāšanu. Tomēr pirms tam viņš tika atlaists vai bija spiests atkāpties no sešām dažādām vingrošanas sporta zālēm četros štatos.

Savukārt Dagam Bogeram 2009.gadā vingrošanā pat tika piešķirta ASV gada trenera balva, lai gan tobrīd pret viņu tika veikta izmeklēšana par seksuālu uzmākšanos. Šobrīd viņš ir diskvalificēts no sporta zālēm, kas saistītas ar ASV Vingrošanas federāciju.

Tikmēr ASV Vingrošanas federācija vērsusies pret šo problēmu, publicējot treneru vārdus, kuri ir noziegušies, tomēr pētījuma autori apsūdz organizāciju, ka tā nav ar šīs sērgas apkarošanu nodarbojusies daudz tiešāk.

Portāls Diena.lv jau vēstīja par Lielbritānijā pēdējās nedēļas uzliesmojušo skandālu par seksuāli izmantotiem jauniešiem futbola klubos. Policija pēdējās nedēļas saņem zvanus no upuriem, kuri cietuši "visa līmeņa klubos", sākot no profesionālajām un beidzot ar amatieru līgu. 98% no cietušajiem ir zēni un upuru vecums svārstās no septiņiem līdz 20 gadiem. Kopumā saņemti 639 zvani. 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sācies Olimpiskais mēnesis 2024

Ir sācies Olimpiskais mēnesis 2024, kas norisināsies līdz 26. aprīlim un noslēgsies ar Olimpiskās dienas Vislatvijas kopīgo vingrojumu. Šogad dalībai Olimpiskajā dienā saņemti pieteikumi no 41 pašvald...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi