Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +13 °C
Apmācies
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

Austrālijas sabiedrību šokē pētījums par dopinga lielo ietekmi valsts sportā

Dopinga lietošana Austrālijas sporta dzīvē ir ļoti izplatīta, bet šīs kultūras uzturēšanai ir ļoti ciešas saiknes ar organizēto noziedzību, secināts vietējo varasiestāžu uzraudzītā pētījumā.

Gadu ilgā pētījuma rezultāti, kas jūtami šokējuši Austrālijas sabiedrību, liecina, ka no zinātnieku, treneru, apkalpojošā personāla un ārstu pārkāpumiem dopinga sagatavošanā un izplatīšanā nav pasargāts neviens sporta veids. 

Tiek apgalvots, ka noteiktos gadījumos Austrālijas sportisti tiek pakļauti preparātiem, kas vēl nav tikuši testēti uz cilvēkiem. 

"Atradumi ir šokējoši un liks Austrālijas sporta faniem riebumā saviebties," izteicies Austrālijas iekšlietu ministrs Džeisons Kleirs. "Tā ir krāpšanās, taču ne tikai. Tā ir krāpšanās ar kriminālās pasaules palīdzību." 

Pētījumā teikts, ka redzamas skaidrs paralēles starp viņu atklāto un ASV Antidopinga aģentūras (USADA) savāktajiem pierādījumiem amerikāņu riteņbraucēja Lensa Ārmstronga lietā. Šādi tiek akcentēta dopinga uzturēšanas starpvalstiskā būtība un drauds godīguma principu pastāvēšanai sportā. 

"Šie un agrākie atradumi norāda, ka dopinga lietošanā ir iejaukti ne tikai sportisti, bet arī viņu personāls, organizētās noziedzības grupējumi un mediķi," teikts pētījumā. 

Organizētās noziedzības grupējumi tiek vainoti dopinga izplatīšanā, bet to darbības visplašākajā izpausmē noved pie spēļu sarunāšanas un rezultātu ietekmēšanas. 

Austrālijas sporta ministre Keita Landija izteikusies, ka visu sporta veidu pārstāvji pauduši stingru nostāju sadarboties ar valdību, Austrālijas Antidopinga aģentūru (ASADA) un tiesībsargājošajiem orgāniem, lai atjaunotu sabiedrības uzticēšanos sportam. 

Jau tuvākajā laikā plānots paplašināt ASADA iespējamo likumisko darbību loku, bet visu profesionālo sporta veidu federācijām būs jāizveido īpašas nodaļas sadarbībai ar ASADA.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi