Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Bauskā aktīvie seniori spēlēs šahu

Sestdien Bauskas novada domē notiks šaha sacensības, kurās piedalīsies 20 komandas no pašvaldībām un sporta klubiem -  kopā ap simts sportistu, tai skaitā gandrīz visa Latvijas senioru izlase. Sacensības atklās EP deputāts Kārlis Šadurskis.

Šaha sacensību līdzorganizators ir Eiropas Parlamenta Informācijas birojs, un tās notiek Eiropas Aktīvās novecošanas un paaudžu solidaritātes gada ietvaros.

Sacensībām pieteikušās 20 komandas no pašvaldībām un sporta klubiem kopā ap simts sportistu. Visvairāk ir vecākā gada gājuma spēlētāji. Starp dalībniekiem ir lielmeistars, sporta meistari un gandrīz visa Latvijas senioru izlase, kas pirms desmit gadiem izcīnīja pasaules čempiona titulu komandām, ka arī pasaules  čempions Juzefs Petkevics. Vecākajam sacensību dalībniekam  -  tukumniekam Harijam Skujam ir astoņdesmit divi gadi. 

Sacensību sistēma, atbilstoši LSVS 49. spēļu nolikumam,  ir Šveices sistēma 7 kārtās ar apdomas laiku – 20 minūtes uz partiju. Sacensību galvenais tiesnesis - Māris Bergs.

Visi Eiropas aktīvās novecošanas gada sacensību dalībnieki saņems sacensību sertifikātu, kā apliecinājumu par piedalīšanos šajās vēsturiskajās spēlēs, bet uzvarētāji speciālas medaļas un diplomus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šilovs: Nevarēju pievilt komandas biedrus

Latvijas vārtsargs Artūrs Šilovs, aizvadot ceturto spēli Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņā, centies parādīt savu labāko sniegumu, lai nepieviltu komandas biedrus, sarunā ar Zie...

Bronzas kodols saglabāts

Latvijas hokeja valstsvienībā būs pārbaudītas vērtības un septiņi jaunpienācēji.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi