Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

BMX Freestyle eksperts: Lietot vēdera bruņas būtu absurds

„Nelikās, ka varētu notikt kas tāds. Viņš pats piecēlās, palocījās, saskrēja apkārt cilvēki. Esmu redzējis arī vizuāli krietni trakākus kritienus, bet iepriekš Latvijā izticis bez letāliem gadījumiem,”  pēc traģiskā negadījuma Ventspilī, kur Ghetto Games festivālā gāja bojā 17 gadus vecais Artūrs Griķis, portālam Diena.lv stāsta _Par BMX _pārstāvis un notikušā aculiecinieks Jānis Dreimanis. „Šoks pašiem un brīnums – kā tas vispār varēja notikt.”

„Artūrs liktenīgo triku bija veicis jau iepriekš citos skeitparkos, tomēr tas nav no tiem, kas sanāk katru reizi,” atzīst J.Dreimanis. „Kamēr gaisā tiek veikts 360 grādu apgrieziens, braucējs pagriež stūri vispirms uz vienu, tad uz otru pusi – Artūram neizdevās satvert stūri pēc otrā pagrieziena,” riteņbraucēja veikto triku apraksta eksperts. Bojāgājušais bijis viens no perspektīvākajiem BMX freestyle pārstāvjiem Latvijā, bet pērn atzīts par labāko jauno braucēju.

Kā atzina J.Dreimanis, bojāgājušais sacensību laikā ievēroja visus drošības pasākumus: „Artūram bija ķivere un visi aizsargi – vēders BMX Freestyle sacensībās netiek kā īpaši aizsargāts, jo ar speciālajām bruņām nebūtu iespējams pabraukt un izpildīt trikus. Kad brauc, tad esi saliecies – ar bruņām kaut ko izpildīt nebūtu reāli. Kaut ko likt uz vēdera būtu absurds!”

„Man zināms vēl tikai viens letāls gadījums pasaules BMX Freestyle vēsturē. Tas ir liels retums. Piemēram, nesen biju sacensībās Francijā, kurās līdzīgi krita viens no pasaules labākajiem braucējiem Daniels Ders – viņš saņēma pamatīgu triecienu pa t.s. saules pinumu [atrodas nedaudz virs nabas - red.]. Pasēdējis 10-15 minūtes, viņš brauca tālāk,” noslēdza J.Dreimanis.

Diena.lv jau vēstīja, ka policija pirmdien nolēmusi sākt kriminālprocesu saistībā ar Artūra Griķa nāvi pēc Kriminālprocesa 13.nodaļas Noziedzīgi nodarījumi pret personas veselību.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi