Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Bobslejisti cerīgi vērtē Miņina divnieka kamanu ātrumu

Olimpiskajā Vistleras trasē veiktie izmēģinājuma braucieni ļauj Latvijas bobslejistiem ar lielākām cerībām gaidīt Pasaules kausa (PK) izcīņas sezonas sākumu arī divnieku konkurencē, jo Jāņa Miņina pilotētās kamanas spēj sasniegt labu ātrumu.Vankūveras olimpisko spēļu trasē aizvadītajos treniņos Latvijas ekipāžas krietni vairāk laika veltīja divnieku ekipāžām, un tikai dažus braucienus veica četrinieki, aģentūrai BNS otrdien pastāstīja Latvijas Bobsleja federācijas ģenerālsekretārs Zintis Ekmanis.

"Iespaidi no Vankūveras ir pozitīvi. Priecē, ka Miņina divnieka ātrumi izskatās ļoti cienīgi," teica Ekmanis. Viņš gan piebilda, ka treniņi ir viena lieta un īstais spēku samērs būs redzams tikai sacensībās, tomēr sasniegtie rezultāti ļauj nākotnē raudzīties ar pamatotākām cerībām. Lai gan Vistlerā sevi komandas līdera statusā apliecinājis Miņins, vairāki labi braucieni izdevušies arī otrajam pilotam Edgaram Maskalānam.Latvieši Vistlerā ieradās piecas dienas vēlāk par konkurentiem, tomēr Miņins ātri iejuties trasē un no sāncenšiem nav atpalicis. Laika apstākļi bobslejistus gan nav lutinājuši, jo bijušas gan sniegotas, gan lietainas dienas, un tikai dažos braucienos ledus rene bijusī kā spogulis un īsti piemērota, lai saprastu kamanu uzvedību trasē. Kad nedēļas nogalē Pārksitijas trasē būs aizvadīts pirmais PK posms, tad varēs pa īstam izsvērt patieso situāciju, uzsvēra Ekmanis.Pirmie iespaidi par konkurentiem liecina, ka divnieku konkurencē Vācijas ekipāžas varētu būt ārpus konkurences, jo viņu bobos ir vairāki uz tehnisko noteikumu robežas balansējoši jauninājumi, kas sniedz būtiskas priekšrocības. Nopietni izskatās arī Šveices un Itālijas komandas, kas sezonai tehniku gatavojušas attiecīgi ar "Audi" un "Ferrari" palīdzību, taču arī viņu patiesais spēks būs redzams pēc PK sezonas sākuma, paskaidroja Ekmanis.Ar veselību Latvijas bobsleja komandā viss ir kārtībā, un sportisti uzmanās, lai nesaķertu kādu vīrusu infekciju, kas nereti mēdz notikt, ja sportista organisms ir sacensībām nepieciešamajā formā.Pirmdien Latvijas bobslejisti jau aizvadīja pirmos treniņbraucienus Pārksitijā, ASV, kur nedēļas nogalē startēs PK sezona. Piektdien pirmais starts būs divniekiem, bet sestdien cīņu par Pasaules kausu sāks četrinieku ekipāžas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvijas vadošā skrējēja Caune mainījusi treneri

Latvijas vadošā vieglatlētikas vidējo distanču skrējēja Agate Caune neturpina sadarbību ar treneri Raiti Ravinski un tagad strādā Uģa Joča uzraudzībā, žurnālam "Sporta Avīze" atkl...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi