Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

Bolts noliedz apvainojumus, ka viņa rezultātu izaugsmē vainojams dopings

Trīskārtējais olimpiskais čempions un pasaules rekordists Usains Bolts no Jamaikas piektdien telefonintervijā ziņu aģentūrai "Reuters" noliedza apvainojumus un aizdomas, ka viņa rezultātu straujais progress ir saistīts ar aizliegto vielu lietošanu.

"Es zinu, ka esmu "tīrs". Es smagi strādāju, lai sasniegtu to, ko gribu," sacīja Bolts, kurš olimpiskajās spēlēs Pekinā uzvarēja 100 un 200 metru sprinta distancēs, kā arī 4x100 metru stafetē, visās disciplīnās labojot arī pasaules rekordus.

Pekinā Bolts 100 metrus veica 9,69 sekundēs, jeb par 0,03 sekundēm ātrāk par iepriekšējo pasaules rekordu, kuru pats maijā uzstādīja Ņujorkā. Taču pirms tam 100 metru skrējienā Bolta rezultāti nebija nekādi izcilie, un viņš tikai retu reizi sacensībās veica šo distanci, vairāk koncentrējoties 200 metru skrējienam.

Tieši straujā Bolta rezultātu izaugsme 100 metru distancē ļāvusi vairākiem speciālistiem apšaubīt jamaikiešu skrējēja godīgumu. Visatklātāk par to runājis deviņkārtējais olimpiskais čempions Karls Lūiss, kurš intervijā žurnālam "Sports Illustrated" apšaubījis, vai Bolta gadījumā viss noticis godīgi.

"Es joprojām paturu prātā faktu, ka viņš[Bolts] gada laikā no 10 sekunžu robežas savu rezultātu spēja uzlabot līdz 9,69 sekundēm. Es domāju, ka tur var rasties jautājumi. Tādās valstīs kā Jamaika joprojām netiek veikti nejauši un negaidīti dopinga testi, tāpēc šīs valsts sportisti mēnešiem ilgi var izvairīties no pārbaudēm," žurnālam sacīja Lūiss.

Boltu šie izteikumi nav iespaidojuši. "Zinu, ko viņš sacīja, taču mani tas neuztrauc, jo daudzi runā ko līdzīgu. Skrienot 100 metru distanci, nav citas iespējas, lai ar to nesaskartos. Tā ir kā tendence - kolīdz kāds sāk skriet ātri, par viņu sākas runas. Es centīšos to mainīt, jo pagaidām par mums ir izveidojies slikts tēls," uzsvēra Bolts, piebilstot, ka Lūiss varot teikt ko vien vēlas, taču tās būs tikai viņa domas.

Bolts savu progresu skaidro ar smagajiem treniņiem, un to, ka ir vienlīdz labs kā īsajā tā garajā sprintā. "Vienīgais, ko man vajadzēja panākt, ir labs starts, un man tas izdevās. Tieši tāpēc es pēdējos 50 metros spēju būt tik ātrs, jo ir izdevies labs starts, ir iegūts ātrums un izturība".

Bolts noliedza arī apgalvojumus, ka dzimtenē viņam netiek veiktas dopinga pārbaudes. "Protams, mūs te pārbauda. Viņiem[dopinga apkarotājiem] patīk ierasties mājās agri no rīta. Tas nav patīkami, ja sešos vai septiņos no rīta tev klauvē pie durvīm. Taču es saprotu kāpēc tā notiek, un tas ir taisnīgi. Mūs pārbauda visu laiku," skaidroja planētas ātrākais skrējējs.

Bolts intervijā arī norādījis, ka nākotnē turpinās skriet gan 100, gan 200 metrus, tači apdomā iespēju startēt arī 400 metru skrējienā. Tāpat jamaikietis pēc četriem gadiem Londonā centīsies aizstāvēt savus olimpiskā čempiona titulus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi