Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +13 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 25. oktobris
Beāte, Beatrise

Brāļiem Šiciem pienākas 50 000 latu prēmija, par naudas balvu lems gada beigās

Kamaniņu braucējiem brāļiem Šiciem par Vankūveras olimpiskajās spēlēs izcīnīto sudraba medaļu likums paredz naudas balvu līdz 50 tūkstošiem latu, taču par tās piešķiršanu lems Nacionālās sporta padomes sēdē gada nogalē.

Izglītības un zinātnes ministrijā aģentūrai BNS jau iepriekš apliecināja - lai gan olimpiskās spēles Vankūverā noslēgsies februāra beigās, pagaidām par olimpiešu iespējamo prēmēšanu panākumu gadījumā atsevišķā Nacionālās sporta padomes sēdē nav plānots lemt.

Līdzīgi arī kā par citiem augstiem Latvijas sportistu sasniegumiem, vispirms ir jāsaņem federāciju ierosinājumi par prēmiju apmēru, un tad tie tiks izskatīti sporta padomē. Arī šogad par Latvijas sportistu sasniegumiem plānots lemt reizi gadā, proti, gada nogalē.

Latvijas sportisti par zelta medaļu olimpiskajās spēlēs var saņemt 100 tūkstošu latu prēmiju, bet komandu sporta veidos uzvaras gadījumā - 300 tūkstošus latu. Prēmijas pienākas arī ceturto līdz sesto vietu ieguvējiem. Arī sportistu treneriem un apkalpojošajiem sporta darbiniekiem (ārstiem, federācijām) piešķir naudas balvu par izciliem sasniegumiem sportā.

Jau vēstīts, ka Latvijas kamaniņu braucēji Andris un Juris Šici trešdien pēc Kanādas laika Vistleras trasē kļuva par Vankūveras olimpisko spēļu sudraba medaļniekiem sacensībās divniekiem. Kopš Latvijas neatkarības atjaunošanas ziemas olimpiskajās spēlēs šī Latvijas sportistiem ir tikai otrā olimpiskā medaļa. Pirms četriem gadiem Turīnā arī kamaniņu braukšanā Mārtiņš Rubenis izcīnīja bronzas godalgu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi