Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +13 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

Brāļu Dukuru triumfs Laplaņā: Martins uzvar, Tomass trešais

Latvieši Martins un Tomass Dukuri piektdien Laplaņas trasē Francijā kāpa uz goda pjedestāla Pasaules kausa (PK) 5.posma sacensībās skeletonā. Divu braucienu summā Martins 2012.gada pēdējās sacensībās par 0,54 sekundēm pārspēja krievu Aleksandru Tretjakovu, bet Tomass ieņema 3.vietu , 0.92 sekundes aiz jaunākā brāļa.

Iepriekšējo trīs sezonu Pasaules kausa ieguvējs M.Dukurs pirmajā braucienā 1,507 km garo trasi veica minūtē un 0,80 sekundēs, par 0,28 sekundēm apsteidzot tuvāko sekotāju Aleksandru Tretjakovu no Krievijas. Savukārt T.Dukurs savam jaunākajam brālim zaudēja 0,55 sekundes, bet viņš ceturtajā vietā esošo krievu Sergeju Čudinovu apsteidza par 0,32 sekundēm.

Otrajā braucienā vadošo sportistu vidū pozīciju rokādes nenotika un Martins Dukurs svinēja ceturto uzvaru šajā sezonā. Abi brāļi uz goda pjedestāla kopā kāpa jau trešo reizi sezonas piecos posmos.

Šogad Martins Dukurs uzvarēja deviņās no 11 sacensībām (Pasaules kausa posmiem un pasaules čempionāta), kurās piedalījās. Tas ir vien nedaudz mazāk iespaidīgi nekā 2011.gadā, kad viņš bija labākais pilnīgi visās sacensībās.

Pasaules kausa kopvērtējumā pēc pieciem posmiem M.Dukurs ir līderis ar 1110 punktiem, otrais ar 1012 punktiem ir Tretjakovs, bet viņam 26 punktus zaudē T.Dukurs.

Nākamais Pasaules kausa posms tiks aizvadīts nākamā gada pašā sākumā Altenbergā, Vācijā. Sezonas otrajā pusē vēl jāaizvada četri PK posmi un Pasaules čempionāts Sanktmoricā, Šveicē.

M.Dukurs kopš 2011.gada janvāra uzvarējis pēdējos 14 no 16 Pasaules kausa posmiem. Viņš Pasaules kausā uzvarējis 11 dažādās trasēs, ieskaitot Laplaņu iepriekšējā sezonā.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi