Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Briedis pēc nākamās cīņas nonāks soļa attālumā no pasaules čempiona jostas

Latvijas bokseris Mairis Briedis vienojies par cīņas aizvadīšanu ar nigērieti Olanrevaju Durodolu, lai kļūtu par obligāto pretendentu uz pasaules čempiona jostu, tomēr pagaidām tam vēl nav savākts nepieciešamais finansējums, sarunā ar aģentūru LETA pastāstīja sportista pārstāvis Raimonds Zeps.

Līdzšinējam čempionam Pasaules Boksa padomes (WBC) versijā smagajā svarā (līdz 90,7 kilogramiem) Dmitrijam Drozdam ir noņemts tituls, tāpēc tiks aizvadītas divas cīņas, kurās noskaidros pretendentus, kas kvalificēsies duelim par čempiona titulu. Jau ir panākta vienošanās, ka vienā no tām spēkosies WBC ranga otrajā vietā esošais Durodols, kā arī Briedis, kurš rangā atrodams ceturtajā pozīcijā.

"Duradols piekrīt ciņu aizvadīt Rīgā, tā maijā varētu risināties Arēnā Rīga tomēr lielākais jautājums ir vai izdosies savākt nepieciešamos līdzekļus - pretinieka honorārs ir sešciparu skaitļa apmērā, tāpat jāfinansē visas pārējās tajā vakarā notiekošās cīņas un kopējās izmaksas ir gana ievērojamas," Zeps piedalījies visu pēdējo gadu Brieža cīņu organizēšanā un atzīst, ka, augot boksera līmenim, aug arī izmaksas. "Līdz šim mums, Maira komandai, allaž izdevies piesaistīt nepieciešamo finansējumu. Arī iepriekš izmaksas bijušas sešciparu skaitļa apmērā, bet kopējais skaitlis līdz šim nekad nav bijis tik liels. Izmaksas aug līdz ar līmeni, jo, kā zināms, pasaules spēcīgākie bokseri pelna miljonus."

"Cīņai notiekot Arēnā Rīga, tas būtu pasaules augstākā līmeņa bokss. Duradola plāni ir ne mazāk agresīvi, bet, kā zināms, Maira vienīgais mērķis ir iegūt kādu no pasaules čempiona jostām. Šī cīņa būtu pēdējais pieturas punkts pirms titula cīņas," uzsvēra Zeps.

Briedis savā profesionālajā karjerā 19 cīņās izcīnījis 19 uzvaras, 16 reizes pretiniekus nokautējot. Tikmēr 35 gadus vecais Duradols 24 cīņās guvis 22 panākumus, turklāt 20 reizes spējis uzvarētos dueļus noslēgt priekšlaicīgi.

Savā iepriekšējā cīņā Duradols novembrī uzvarēja vienu no populārākajiem krievu bokseriem Dmitriju Kudašovu, kurš pirms tam bija uzvarējis visos 18 karjeras dueļos. Turklāt šo uzvaru Duradols guva "pretinieka laukumā" Kazaņā, nopelnot WBC Sudraba jostu.

Profesionālajā boksā Duradols debitēja tikai 2011.gadā, bet amatieru karjerā viņa spilgtākais sasniegums ir dalība 2008.gada Pekinas olimpiskajās spēlēs.

Smagā svara kategorija ir pēdējā pirms supersmagā, un tieši tajā latvietis plānojis aizvadīt savu turpmāko karjeru. Savā iepriekšējā cīņā Briedim februārī Arēnā Rīga ļoti pārliecinoši izdevās sakaut Dienvidāfrikas Republikas (DĀR) pārstāvi Deniju Venteru, kļūstot par Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) starpkontinentālās čempiona jostas īpašnieku smagajā svarā.

Pērn Briedis aprīlī un jūnijā pieveica vāciešus Bjernu Blaški un Emri Altintasu, turpinājumā nokautēja pazīstamo Vācijas sportistu Manuelu Čarru, bet novembrī bez grūtībām pieveica arī pieredzējušo Ungārijas bokseri Lāslo Hubertu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi