Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Ceremonija Latvijas Gada balva sportā-2011 notiks 22.decembrī

Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) un Igo Japiņa Sporta aģentūra jau septīto reizi rīko nozīmīgāko sporta balvu pasniegšanas ceremoniju Latvijas Gada balva sportā, kura šā gada 22.decembrī notiks kinoteātrī Splendid Palace ar tiešraidi Latvijas Televīzijas 1.kanālā un Latvijas Radio.

Ceremonijas režisors Viesturs Kairišs pasākuma mākslinieciskajā daļā iecerējis uzsvērt sporta triumfu pār grūtībām, kur caur konkrētu cilvēku pieredzi un muzikālajiem priekšnesumiem apliecinās sporta pozitīvo lomu cilvēku dzīvē un izaugsmē, informēja LOK sabiedrisko attiecību speciāliste Ilze Āķe-Vīksne.

Arī šogad Latvijas Gada balvu sportā saņems uzvarētāji 13 nominācijās, kur pretendentus izvirzīs Latvijas Sporta federāciju padomes un Latvijas Olimpiskās vienības pārstāvji, kā arī Latvijas sporta žurnālisti, bet balvu ieguvējus noteiks īpaši veidota žūrijas komisija.

Nominācijā Gada sporta skolotājs uzvarētāju noteiks Izglītības un zinātnes ministrija, kas jau šobrīd aicina izglītības iestādes līdz 7.novembrim pieteikt savus sporta skolotājus konkursam uz gada labākā titulu.

Savukārt ikvienam sporta atbalstītājam no 21.novembra līdz 19.decembrim būs iespēja uzsākt balsojumu par gada populārāko sportistu vai sportisti, kas tradicionāli noslēgsies Latvijas Televīzijas tiešraides laikā, balsojot par trīs finālistiem.

Latvijas Gada balva sportā 2011 nominācijas:

1.Labākais Latvijas sportists.

2.Labākā Latvijas sportiste.

3.Labākais/-ā tehnisko sporta veidu sportists/-e (šajā nominācijā tiek izvirzīti auto/moto un ūdensmoto sportisti – autošosejā, formulā, rallijā, motosportisti šosejā, krosā, enduro, spīdvejā u. c.).

4.Labākais Latvijas treneris (Latvijas treneri, kuri strādā ar Latvijas sportistiem vai komandām).

5.Labākā Latvijas sporta spēļu komanda.

6.Labākā Latvijas komanda individuālajos sporta veidos.

7.Gada uzlecošā zvaigzne (jaunais sportists/-e, kas 2011. gadā pieteicis sevi ar izciliem rezultātiem individuālajos vai komandu sporta veidos. Netiek izvirzīti iepriekšējos gados uzvarējušie sportisti šajā kategorijā).

8.Gada sporta notikums Latvijā (sporta pasākums/notikums, kas būtiski paaugstinājis sporta popularitāti Latvijā; sportistu komandu, treneru vai menedžeru darbs, kas būtiski popularizējis sportu Latvijā).

9.Paraugs sportā (izvirza Latvijas Olimpiešu klubs, uzvarētāju apstiprina žūrija).

10.Gada sporta skolotājs (izvirza un nosaka LR Izglītības un zinātnes ministrija).

11.Latvijas Paralimpiskās komitejas speciālbalva (izvirza un nosaka Latvijas Paralimpiskā komiteja).

12.Mūža ieguldījums Latvijas sportā (cilvēks, kurš ar savu darbu mūža garumā visvairāk veicinājis sporta attīstību un popularitāti Latvijā. Izvirza un apstiprina žūrija).

13.Latvijas populārākais/-ā sportists/-e – internetā izvirza Latvijas iedzīvotāji. Skatītāju balsojumā televīzijas tiešraidē tiek noteikts viens/-a populārākais/-ā sportists/-e.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi