Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Daiļslidotāja Fjodorova Eiropas čempionātā cer uz labāko divpadsmitnieku

Septiņpadsmit gadu vecā Latvijas daiļslidotāja Alīna Fjodorova būs vienīgā mūsu valsts pārstāve Eiropas čempionātā, kas trešdien sāksies Horvātijas pilsētā Zagrebā. Pērn Lielbritānijā savā debijas reizē viņa izcīnīja 16. vietu. Šogad mērķis ir nenolaist latiņu zemāk, bet klusībā tiek cerēts arī uz labāko divpadsmitnieku - šo vietu ieguvēji saņems naudas prēmijas.

«Mans starts pagājušajā gadā Eiropas čempionātā bija līdz šim labākais, ko esmu sasniegusi. Ne tikai iegūtās vietas, bet arī izpildījuma ziņā. Šīs sezonas sākums man jau bija slikts, bet pēdējās sacensībās Latvijas čempionātā parādīju labu sniegumu, kas vieš optimismu,» pirms došanās uz Zagrebu Dienai pastāstīja Fjodorova.

Horvātijā savu meistarību centīsies apliecināt sešdesmit kontinenta labākās daiļslidotājas. Alīna šajā kompānijā ir divpadsmitā jaunākā. Pieredzes trūkums šāda mēroga sacensībās var arī traucēt. Pērn viņa Eiropas čempionāta debijā varēja startēt bez papildu psiholoģiskā spiediena, jo neko daudz no viņas negaidīja. Šogad jau būs citādi - nedrīkst noslīdēt zemāk par pērn iegūto 16. vietu. To, ka atbildības slogs viņai reizēm ir par smagu, apliecina arī pašas teiktais. «Labāki rezultāti man ir izvēles programmā. Tur varu izpausties ar to, kas man labāk sanāk. Īsajā programmā ir noteikti elementi, kuri obligāti jāizpilda, un līdz ar to arī atbildība lielāka, kas ir par pamatu satraukumam.»

Pirmsolimpiskajā gadā Fjodorovai Eiropas čempionāts ir svarīgs, lai kvalificētos Sočiem. Viņai jāiegūst 28 punkti par tehnisko izpildījumu, kas dos ceļazīmi uz pasaules čempionātu. Tur tad arī tiks dalītas vietas Soču olimpiskajām spēlēm 2014. gadā. Ja plānoto neizdosies paveikt Horvātijā, būs vēl viena iespēja kvalificēties olimpiskajām spēlēm, bet Alīna nevēlas visu atlikt uz pēdējo brīdi.

Galvenās pretendentes uz Eiropas labākās daiļslidotājas godu dāmu konkurencē ir četrkārtējā čempione itāliete Karolīna Kostnere, kā arī 16 gadu vecās Eiropas čempionātu debitantes no Krievijas Jeļizaveta Tuktamiševa un Adelīna Sotņikova.

Kungu sacensībās gaidāma cīņa starp veterānu un pašreizējo čempionu krievu Jevgeņiju Pļuščenko un jauno daiļslidotāju plejādi. To galvgalī ir 21 gadu vecais spānis Havjers Fernandess. Viņam ir sezonas labākais rezultāts starp eiropiešiem, bet jāņem vērā, ka Pļuščenko šosezon starptautiskās sacensībās vēl nav startējis.

Pāriem jau ierastie favorīti būs Vācijas duets Aļona Savčenko/Robins Šolkovijs un Krievijas pirmais numurs Tatjana Volosožara/Maksims Trankovs. Jauni čempioni būs dejās uz ledus, jo pēdējo divu gadu uzvarētāji franči Natalī Pešelata un Fabjēns Burzā atsaukuši dalību savainojuma dēļ.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Daiļslidošana

Eiropas čempionāts Zagrebā
23.I 11.45 Dejas uz ledus (īsā deja), 18.00 Atklāšanas ceremonija, 18.45 Pāri (īsā programma)
24.I 11.45 Kungi (īsā programma), 19.00 Pāri (izvēles programma)
25.I 10.45 Dāmas (īsā programma), 18.30 Dejas uz ledus (izvēles deja)
26.I 12.45 Kungi (izvēles programma), 18.00 Dāmas (izvēles programma)
27.I 15.00 Paraugdemonstrējumi

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vītoliņš: Šī bija mūsu labākā spēle turnīrā

Pret Slovākijas izlasi parādītais sniegums bijis labākais, kādu šajā turnīrā Latvijas hokejisti ir demonstrējuši, pēc uzvaras pasaules čempionāta mačā sarunā ar žurnālistiem sacīja valstsvienīb...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi