Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Dambretes skola Domātprieks no Pasaules čempionāta ved mājās deviņas godalgas

No 30.oktobra līdz 6.novembrim Turcijas pilsētā Antālijā norisinājās Pasaules čempionāts jauniešiem 100 lauciņu dambretē 2022, kuru godam pārstāvēja arī Latvijas jaunie censoņi. Apsveicami panākumi dambretes skolai Domātprieks ar izcīnītām 9 no 19 Latvijas izlases medaļām.

Neticamu panākumu guva dambretes skolas “Domātprieks” audzēknis un meistarkandidāts Pēteris Kripans, izcīnot trīs čempiona titulus visās disciplīnās - klasiskajā, ātrajā dambretē un ātrspēlē, tādejādi kļūstot par trīskārtēju pasaules čempionu vecuma grupā līdz 14 gadiem. Kopumā šajā grupā piedalījās 22 dalībnieki no deviņām valstīm. Par pasaules čempioni vecuma grupā līdz 9 gadiem klasiskajā un ātrajā dambretē, kā arī bronzas medaļas laureāti ātrspēlē kļuva meistarkandidāte Alise Misāne. Šajā vecuma grupā čempionāts notika pirmo reizi, dalību ņemot deviņām dalībniecēm no 5 valstīm. Par pasaules čempioni grupā U13 klasiskajā dambretē, kā arī bronzas laureāti ātrajā dambretē kļuva meistarkandidāte Malvīne Misāne, startējot vecuma grupā ar vislielāko dalībnieku skaitu - 30 un kopumā 13 valstu pārstāvniecību. Bronzas medaļu ātrajā dambretē izcīnīja Maksims Novickis vecuma grupā līdz 11 gadiem, kur dalību ņēma 18 zēni no 9 valstīm.

Latvijas izlasi no dambretes skolas “Domātprieks” pārstāvēja arī Polina Gerasimova meiteņu grupā līdz 17 gadiem, Ernests Kalniņš un Kārlis Kalējs grupā līdz 14 gadiem. Viņiem šoreiz medaļas izcīnīt neizdevās, bet tika uzkrāta laba pieredze un motivācija tiekties uz augstiem sasniegumiem nākotnē.

Galvenā dambretes skolas “Domātprieks” trenere un skolas vadītāja Oļesja Adullina ir lepna par augstajiem sasniegumiem. Augstus rezultātus sportistiem palīdzēja sasniegt arī titulētie dambretisti Roberts Misāns un Guntis Valneris.

Kopumā Latvijas izlases jaunieši čempionātā izcīnija 19 godalgas – septiņas zelta, sešas sudraba un sešas bronzas medeļas. Čempionātā ar klasisko laika kontroli 19 valstu konkurencē Latvijas izlasei izcīnīta otrā vieta, savukārt ātrajā dambretē un ātrspēlē arī izcīnīta otrā vieta kopvērtējumā starp 17 valstu izlasēm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi