Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Daudzcīņniece Grabuste pasaules čempionātā finišē 12.vietā

Aiga Grabuste ierindojusies 12.vietā septiņcīņas sacensībās Dienvidkorejā notiekošajā pasaules čempionātā vieglatlētikā. Summā viņa savāca 6229 punktus, par 278 punktiem atpaliekot no sev piederošā Latvijas rekorda.Otrās dienas pirmajā disciplīnā tāllēkšanā Grabuste sasniedza trešo labāko rezultātu starp visām dalībniecēm.

Savā labākajā mēģinājumā viņai padevās 6,45 m tāls lēciens, kas deva 991 punktu. Tas kopvērtējumā ļāva pakāpties uz 14.pozīciju.Šķēpa mešanā Aiga ierindojās devītajā vietā – 45,82 m un 779 punkti. Tomēr kopvērtējumā izdevās pakāpties vēl par vienu pozīciju, un pirms pēdējās disciplīnas Grabuste ar 5334 punktiem ieņēma 13.pozīciju.800 m skrējienā Latvijas septiņcīņniece sasniedza 12.rezultātu 2:14,82 (895 p.) un šajā pozīcijā arī noslēdza divas dienas ilgušās sacensības.Augstāku vietu Latvijas rekordistei (6507 p.) neļāva izcīnīt neveiksmīgais sacensību sākums pirmdien – pēc pirmajām divām disciplīnām 100 m/b skrējiena un augstlēkšanas viņa bija pēdējā vietā.Par pasaules čempioni kļuva krieviete Tatjana Černova, kuras rēķinā 6880 punktu. Džesika Enisa no Lielbritānijas viņai zaudēja 129 punktus. Bronzas medaļu nopelnīja vāciete Dženifera Ēzere (6572 p.).Pasaules čempionātā 2009.gadā Berlīnē Aiga Grabuste ieņēma 13.vietu, bet divus gadus iepriekš Osakā bija septiņpadsmitā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

LOK: Apdraudētas iespējas nodarboties ar sportu Rīgā

“Rimi” Olimpiskais sporta centrs saņēmis vēstuli no Rīgas domes ar paziņojumu, ka sakarā ar veiktajiem grozījumiem MK noteikumos nr. 350, no 1. oktobra vairāk nekā desmit reizes tiek paaugstināta ...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi