Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Divi Latvijas sporta deju pāri sasniedz ceturtdaļfinālu Eiropas čempionātā

Spānijas pilsētiņā Kambrī notikušajā Eiropas čempionātā pieaugušajiem Standartdejās (ST) un jauniešiem (16-18 g.) Latīņamerikas dejās veiksmīgi startējuši Latvijas dejotāji. Pieaugušajiem abi mūsu pāri uzrādīja gandrīz identisku rezultātu, Edgaram Līnim un Elīzai Ancānei 57 pāru konkurencē ieņemot 18.vietu, bet Andrejam Rogovenko un Annai Vorončukai no viņiem atpaliekot tikai par puspunktu un ierindojoties vienu vietu zemāk.

Savukārt jauniešiem LA dejās Everts Gulbis ar Elīnu Kalvāni no 58 deju pāriem ieguva 16.vietu, informē Latvijas Sporta deju federācijas preses sekretārs Ivars Bācis.

Iepriekšējos divus gadus tieši Eiropas čempionātā ļoti līdzīgi ir sanācis nostartēt Latvijas diviem labākajiem ST deju pāriem Edgaram Līnim/Elīzai Ancānei un Andrejam Rogovenko/Annai Vorončukai, un izņēmums nebija arī šī reize. Pirmajā kārtā 1/16 finālā nedaudz priekšā bija Edgars ar Elīzu, bet astotdaļfinālā atkal nedaudz vairāk punktus bija ieguvuši Andrejs ar Annu. Abi Latvijas pāri pārliecinoši iekļuva ceturtdaļfināla divdesmitčetriniekā, kurā dejoja arī iepriekšējos divus gadus. Sākot ar ceturtdaļfinālu, vērtēšana notika pēc jaunās un daiļslidošanai līdzīgās baļļu sistēmas. Edgars ar Elīzu piecās dejās no 12 tiesnešiem ieguva 166,24 punktus, kas viņiem deva 18.vietu. Tikai puspunktu mazāk nopelnīja 19.vietā ierindojušies Andrejs ar Annu. Tādējādi, kaut arī par nieka tiesu, tomēr pirmo reizi Edgaram un Elīzai izdevās kādā no lielajiem čempionātiem būt priekšā. Pirms diviem gadiem bija līdzīga situācija, tikai tad par vienu punktu priekšā bija vairāk nopelnīja Rogovenko/Vorončuka.

Ļoti blīvajos rezultātos Latvijas dejotājiem šogad maz – nepilni pieci punkti – pietrūka līdz pusfināla divpadsmitniekam, kur caur adatas aci, par 0,01 punktu apsteidzot 13.vietu, iespraucās igauņi Madis Abels un Aleksandra Galkina. Par Eiropas čempioniem pirmo reizi kļuva pagājušā gada pasaules čempionāta uzvarētāji Simone Segatore un Anete Sudola no Vācijas, kas kārtējo reizi aiz sevis atstāja Krievijas dejotājus Dmitriju Žarkovu un Olgu Kuļikovu. Trešo vietu izcīnīja 2014.gada pasaules čempionāta bronzas medaļas ieguvēji Evaldas Sodeika un Ieva Zukauskaite, kuri pagājušā gadā kontinenta čempionātā bija tikai astotie, bet finālu sešinieku noslēdza otrs lietuviešu pāris Vaidotas Lācītis un Veronika Golodņeva.  

Tikmēr jauniešiem LA dejās savā pirmajā Eiropas čempionātā šajā deju programmā veiksmīgi nostartējuši valsts čempioni Everts Gulbis un Elīna Kalvāne, kuri arī iekļuva ceturtdaļfinālā un ļoti līdzīgā cīņā uzrādīja labāko rezultātu no Baltijas valstīm. Viņi ierindojās 16.vietā un tikai par vienu punktu apsteidza Lietuvas čempionus Einorasu Deguti un Aretu Šeškaiti. Otram Latvijas pārim Jānim Beikmanim un Annijai Pivinai nedaudz nepaveicās pirmajā kārtā, jo pietrūka tikai viens punkts, lai uzreiz iekļūtu astotdaļfinālā. Cerību kārtu viņiem neizdevās pārvarēt, un beigās Jānis ar Anniju ieņēma 39.vietu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vītoliņš: Mums vairs nav ko zaudēt

Latvijas hokeja izlases noskaņojums pirms spēles ar Zviedrijas komandu ir kaujiniecisks, piektdien pēc treniņa sarunā ar žurnālistiem sacīja komandas galvenais treneris Harijs Vītoliņš.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi