Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +19 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 31. augusts
Aigars, Vilma

Divi Latvijas triatlonisti par godu Baltijas ceļa gadadienai mēros vēsturisko maršrutu

Latviešu triatlonisti Lukass Lappuķe un Aijens Trušins, atzīmējot Baltijas ceļa 35. gadadienu, divās diennaktīs izskries, izbrauks un izpeldēs vēsturiskās akcijas maršrutu ar mērķi atklāt, kādu lomu mūsu vienotībā un drosmē ieņem brīvība. Viņu paveiktais tiks dokumentēts filmā “Vienoti brīvība”, kura tiks demonstrēta Baltijas ceļa 35. gadadienā 23. augustā, informē TV3 pārstāvji.

Filmā tiks satikti arī tie, kuri Baltijas ceļā reiz stāvējuši un tiem, kas šajos 35 gados jau paspējuši izaugt. Savos stāstos dalīsies Baltijas valstīs zināmi cilvēki no dažādām paaudzēm, lai meklētu atbildes tam, kā katrs no mums izprot brīvību mūzikā, ceļošanā, mākslā, sportā, vidē, seksuālajā brīvībā un ikdienas dzīvē.

Savu ceļu Aijens un Lukass uzsāks piektdien, 19. jūlijā, Tallinā plkst. 09.00 ar peldējumu Harku ezerā un ap plkst. 14.00 turpinās distanci ar velosipēdiem, dodoties cauri Latvijai un Lietuvā noslēdzot distanci ar skrējienu. Latvijas robežu sportisti šķērsos sestdien agri no rīta un ap plkst. 09.00 ir plānota pietura pie Brīvības pieminekļa (laiks var mainīties atkarībā no distances apstākļiem). Finišs paredzēts svētdien Viļņā laika posmā no plkst. 07.00 līdz 11.00. Ikviens interesents ir aicināts sastapt un atbalstīt sportistus paredzētajā maršrutā, sekojot līdzi viņu veiktajai distancei gan sportistu (https://www.instagram.com/aijenstrusins/, https://www.instagram.com/lukassedgars/), gan arī Go3 oficiālajā sociālā tīkla “Instagram” kontā – https://www.instagram.com/go3_latvija/.

Triatlonisti, kuri veiks šo distanci, aktīvi darbojas arī citos projektos. Aijens Trušins ikdienā vada dažādus pasākumus bērniem un pieaugušajiem, kā arī piedalās reklāmu un filmu projektos. Aktiermāksla un iejušanās dažādos tēlos ir viņa kaislība.

“Ar šo projektu vēlos atgādināt sev un cilvēkiem apkārt, cik nozīmīgas lietas mēs spējam paveikt "sadodoties rokās". Tie cilvēki, kas pirms 35 gadiem sadevās rokās, ticēja, ka var paveikt gandrīz neiedomājamo. Šie cilvēki iedvesmoja mani un, cerams, mūsu projekts par godu viņiem iedvesmos citus izpaust savu brīvību un novērtēt to,“ pastāstīja Aijens.

Lukass Lappuķe ir uzaudzis vairākās Eiropas valstīs, bet no 2018. gada pavisam ir atgriezies Latvijā. Viņa profesionālā dzīve saistās ar inovācijām un datu pārvaldību, ko šobrīd izpilda apdrošināšanas jomā. Lukass jau ir paveicis maratonus, ultramaratonus, Ironman triatlona distanci un arvien meklē jaunus izaicinājumus.

„Šis projekts iezīmē manu atgriešanos “mājās” un gribu, lai tas būtu atgādinājums visiem par laimi, kas ir brīvība. Mans mērķis ar šo milzīgo fizisko un mentālo izaicinājumu, ir izcelt mūsu priekšteču vienotību un drosmi, kā arī iedvesmot jauniešus šodien sadoties rokās ar kaimiņiem, lai iestātos par mūsu kopīgajām vērtībām,“ stāsta Lukass.

Triatlons par godu Baltijas ceļam tiks iemūžināts dokumentālajā filmā “Brīvībā vienoti”, kas Go3 televīzijā būs redzama no 23. augusta – Baltijas ceļa 35. gadadienā.

Distances maršruts: https://lv.wikipedia.org/wiki/Baltijas_ce%C4%BC%C5%A1#/map/0

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi