Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +21 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 23. septembris
Vanda, Veneranda, Venija

Ekmanis: Pasaules kauss Siguldā varētu risināties pašā sezonas sākumā

Ja Siguldas trasē risināsies Pasaules kausa posms bobslejā divnieku ekipāžām un skeletonā, tas varētu notikt pašā sezonas sākumā, sarunā ar aģentūru LETA pastāstīja Latvijas Bobsleja un skeletona federācijas (LBSF) ģenerālsekretārs Zintis Ekmanis.

Aizvadītajā nedēļas nogalē neierasti siltos laikapstākļos Siguldā risinājās Eiropas kausa posms bobslejā divnieku ekipāžām un skeletonā, kas kādā no šiem sporta veidiem bija pirmās oficiālās sacensības pēc vairāku gadu pārtraukuma. Tiesa, dalībnieku sastāvs bobslejā bija vājš, vīriem un dāmām kopā uz starta stājoties vien 17 ekipāžām.

"Eiropieši baidās no austrumiem, bet, kad pirmoreiz atbrauc, ir ekstāzē. Visi, kas šeit bijuši, vienmēr ir ļoti apmierināti, arī šajās sacensībās dzirdēju tikai labas atsauksmes par organizēšanu, sadzīves apstākļiem, turklāt skatītāju bija vairāk nekā visos pārējos Eiropas kausa posmos kopā," uzsvēra Ekmanis, atzīstot, ka vēl viens no vājā dalībnieku sastāva iemesliem bija tas, ka sportisti izvēlējušies ņemt brīvu nedēļu pirms Ziemassvētkiem. "Nekas, ja mums iedos Pasaules kausu jau nākamajā gadā, un ceru, ka iedos, viņi nevarēs atļauties neatbraukt."

"Protams, ir detaļas, ko uzlabot, bet tās ir tikai detaļas. Vājākais punkts ir šaurā starta telpa bobiem, vērojam, kā plūsmu regulēt, un mācāmies," Ekmanis par aizvadītajām sacensībām palika apmierināts.

Olimpiskais medaļnieks bobslejā secināja, ka citās trasēs tik siltos laika apstākļos sacensības nebūtu notikušas.

"Latvijā krita siltuma rekordi, un ārzemnieki atzina, ka nekur citur mači nenotiktu, būtu atcelti. Tas, ka spējām tos novadīt, ir pagodinājums," uzsvēra Ekmanis, atzīstot gan, ka bija jūtama ledus atšķirība kvalitātē starp pirmajiem un noslēdzošajiem sportistiem, kas mazināja sportisko godīgumu. "Tomēr arī citur bieži daudz kas atkarīgs no laika apstākļiem. Tāpat saku: Garantēju, ka mums trases strādnieki nekad neietekmēs sacensību rezultātu. Ārzemniekiem tas ir kā dūriens, jo šogad vien Altenbergā esot pirms mūsējiem noblietēta trase, bet pirms savējiem - iztīrīta."

Eiropas kausa sacensības apmeklēja daudzas prominentas personības, kuru vidū bija arī Starptautiskās Bobsleja un skeletona federācijas (FIBT) prezidents Ivo Feriāni.

"Viņi redz, ka skatītāji Latvijā atbalsta un mīl šos sporta veidus. Tieši tāpēc arī vēlamies iegūt Pasaules kausu - tas nav peļņu nesošs pasākums, tomēr gribam to uzdāvināt skatītājiem," uzsvēra Ekmanis.

Kā ziņots, Feriāni nedēļas nogalē regulāri izvairījās no solīšanas, ka Siguldā Pasaules kausa posms varētu notikt jau nākamgad, taču noprotams, kas augstākā līmeņa sacensības Latvijas trasē divu gadu laikā būs noteikti. Ekmanis, cerot, ka sacensības notiks jau nākamajā sezonā, secināja, ka Pasaules kauss Latvijā varētu risināties pašā sezonas sākumā.

"Pasaules kausa kalendāru ietekmē loģistika. Izskatās, ka mums varētu būt pats pirmais sezonas posms un vēl nedēļu pirms tam treniņnometne. Viņi pārbaudīja, ka mēs pat šādā laikā varējām noorganizēt sacensības. Piemēram, šogad ledus trasē bija jau 15.oktobrī," piebilda Ekmanis.

Iepriekšējo reizi Pasaules kausa posms skeletonā Siguldā risinājās 2004.gadā, kad sliktos laikapstākļos uzvaru negaidīti svinēja Tomass Dukurs, kuram joprojām tā ir vienīgā uzvara karjerā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi