Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Trešdiena, 8. maijs
Staņislava, Staņislavs, Stefānija

Ekstrēmajā Siguldas kalnu maratonā ātrākie Puriņš un Zālīte

Sestdien notikušais Sportland Siguldas kalnu maratons 2012 noslēdzies ar Ingas Zālītes un Mārtiņa Puriņa uzvaru absolūtajā vērtējumā, informē organizatori.
Mārtiņš Puriņš (1988, klubs Ozons, Rīga) 53,7 km garo supermaratona trasi ar vairāk nekā 2 km kāpumu summu veica 5:03:14.1, aiz sevis atstājot Andri Seipuli no Pļaviņām un Oskaru Muižnieku no Alūksnes. Labākā no dāmām – Inga Zālīte (1977, klubs VSK noskrien, Ikšķile) – supermaratona trasē finišēja 6:50:14.3, apsteidzot rīdzinieces Daci Traniņu un Mariju Lešinsku. Kopumā uz starta izgāja vairāk nekā 500 skrējēji, no kuriem 150 skrēja visgarāko - 53,7 km distanci. Starp dalībniekiem bija arī skrējēji no Krievijas, Norvēģijas, Čehijas un ASV.

Atgādināsim, ka Siguldas kalnu maratons ir sarežģītākais un grūtākais apvidus skrējiens Latvijā un Baltijā. Garuma, reljefa un kopējās sarežģītības dēļ Siguldas kalnu maratons ir izpelnījies godu būt iekļautam pasaulē slavenākā kalnu supermaratona – Ultra Trail du Mont Blanc (>160 km) – kvalifikācijas skrējienu listē. Siguldas garākās distances veicēji saņem vienu kvalifikācijas punktu dalībai Monblāna maratonā. Šogad Siguldas kalnu maratonu īpaši smagu padarīja oktobra beigām neraksturīgi uzsnigušais sniegs un mīnusu temperatūra.

Tradicionāli rudenī dubļainās Gaujas senlejas gravu stāvās takas pārvērtās īpaši slidenās sniega-dubļu renēs. Bez supermaratona 53,7 km distances, dalībnieki varēja izvēlēties arī īsākas – 33,9 vai 14,1 km distances. Piezīmēsim, ka pat īsākās distances uzvarētāja laiks – Kristaps Bērziņš (Kuldīga), 1:05:39.4, atbilst klasiska asfalta pusmaratona (21 km) rezultātu līmenim.

Šogad Siguldas kalnu maratonu atbalstīja sporta preču veikalu tīkls Sportland, Siguldas novada dome, Siguldas Minerālūdens, Izdevniecība Dienas Žurnāli, Garmin, Gandrs, Isostar, Magnēts, Bandana.lv un Siguldas Dizains.
Pilni maratona rezultāti: www.raid.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi