Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +13 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

Federers viegli sasniedz Austrālijas atklātā tenisa čempionāta otro kārtu

Pie pārliecinošas uzvaras gada pirmā Grand Slam turnīra - Austrālijas atklātā čempionāta - vīriešu vienspēļu pirmās kārtas mačā otrdien tika ar otro numuru izliktais Rodžers Federers no Šveices.

Pašreizējais ATP ranga otrās vietas īpašnieks pirmās kārtas cīņā ar rezultātu 6-2, 6-4, 6-1 pārliecinoši uzvarēja francūzi Benuā Pēru, kurš pasaules rangā ieņem 46.pozīciju.

Federaram šis bija pirmais mačs 2013.gadā, un viņš to aizvadīja ļoti pārliecinoši. Pēram ne reizi neradās iespēja lauzt šveiciešu tenisista servi, bet Federers to izdarīja sešas reizes.

"Esmu priecīgs, jo Pērs ir spēcīgs pretinieks. Mača sākumā nebiju pārliecināts par saviem spēkiem, jo šī ir mana pirmā cīņa 2013.gadā," pēc uzvaras sacīja Federers.

Federeram šis Austrālijas atklātais čempionāts ir jau 53.šādas kategorijas turnīrs pēc kārtas. Ja viņš šogad tajā triumfēs, bet pašreizējais sacensību čempions un ATP pirmās vietas īpašnieks Novāks Džokovičs no Serbijas zaudēs jau pusfinālā, Federeram ir cerības atgriezties pasaules pirmās raketes statusā.

Otrajā kārtā Federers sacentīsies ar pieredzējušo krievu Nikolaju Davidenko, kurš pirmajā kārtā ar 3-6, 6-1, 7-5, 6-3 uzvarēja Dudi Selu no Izraēlas. Četrkārtējais turnīra ceturtdaļfinālists Davidenko iepriekšējos divos gados nebija spējis pārvarēt pirmo kārtu.

Jau ziņots, ka dienu iepriekš sacensību otro kārtu itin viegli sasniedza arī Džokovičs, kurš pirmās kārtas cīņā ar rezultātu 6-2, 6-4, 7-5 uzvarēja ATP ranga 60.vietas īpašnieku francūzi Polu-Anrī Matjē.

Vēdera vīrusa dēļ turnīrā nestartē 11 Grand Slam titulu īpašnieks Rafaels Nadals no Spānijas, kurš pērn finālā dramatiskā cīņā zaudēja Džokovičam.

Trešais tenisists no "lielā četrinieka", kurš startē šajā turnīrā, Endijs Marejs no Lielbritānijas šoreiz ir vienā izlozes zara pusē ar Federeru. Viņš otrdien pirmajā kārtā ar 6-3, 6-1, 6-3 pārspēja Nīderlandes tenisistu Robinu Hāsi.

Nākamajā mačā Mareju sagaida spēkošanās ar portugāli Žoau Sousu.

No izliktajiem tenisistiem otrdien zaudējumus piedzīvoja vienīgi turnīra 18.rakete Aleksandrs Dolgopolovs no Ukrainas, vācietis Tomijs Hāss, kurš izlikts ar 19.numuru, un brazīlietis Tomašs Beluči, kuram bija ticis 29.numurs. Tāpat zaudēja arī ķīnietis Di Vu. Viņš bija pirmais savas valsts tenisists, kurš startējis Grand Slam pamatsacensībās.

Savukārt uzvaru pirmajā kārtā izcīnīja mājinieku lielākā cerība Bernards Tomičs un arī jaunais lietuvietis Ričards Beraņķis.

Austrālijas atklātā čempionāta pamatturnīrs tiks izspēlēts no 14. līdz 27.janvārim.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi