Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Fjūrijs ar nokautu uzvar Čisoru un aizstāv WBC čempiona jostu

Taisons Fjūrijs sestdien Londonā divu Lielbritānijas bokseru duelī ar tehnisko nokautu uzvarēja Dereku Čisoru un aizstāvēja Pasaules Boksa padomes (WBC) čempiona jostu smagajā svarā.

Ringa tiesnesis cīņu apturēja desmitajā no 12 paredzētajiem raundiem. Čisora pēdējos raundos bija manāmi paguris un saņēma vairākus smagus sitienus, kas viņam liedza turpināt dueli.

Cīņa starp abiem Lielbritānijas bokseriem norisinājās Totenhamas "Hotspur" stadionā, kur to zem atklātas debess klātienē noraudzījās apmēram 66 000 skatītāju.

Abi bokseri līdz šim bija cīnījušies jau divas reizes, abās uzvaru svinot Fjūrijam. Vispirms viņš guva panākumu 2011.gadā, bet pēc tam trīs gadus vēlāk pieveica Čisoru vēlreiz. Tiesa, šoreiz cīņas likme bija visaugstākā - prestižā WBC čempiona josta.

Fjūrijs aprīlī cīņā par WBC jostas saglabāšanu pieveica tautieti Dilianu Vaitu u pēc tam paziņoja par karjeras beigām.

34 gadus vecais Fjūrijs profesionālajā boksā aizvadījis 34 cīņas. Viņa kontā 33 uzvaras, no kurām 24 izcīnītas ar nokautu, un viens neizšķirts. Pret ASV bokseri Deonteju Vailderu 2020.gada februārī izcīnīto WBC čempiona jostu viņš aizstāvējis divas reizes.

Tikmēr 38 gadus vecais Čisora profesionālajā boksā svinējis 33 uzvaras, bet cietis 13 neveiksmes. Viņš pēdējo cīņu aizvadīja jūlijā, kad ar dalītu tiesnešu lēmumu uzvarēja Kubratu Pulevu un pārtrauca trīs neveiksmju sēriju.

Pasaules Boksa asociācijas (WBA), Starptautiskās Boksa federācijas (IBF), Pasaules Boksa organizācijas (WBO) un Starptautiskās Boksa organizācijas (IBO) čempiona jostas pieder ukrainim Oleksandram Usikam, kurš sestdien klātienē noraudzījās Fjūrija un Čisoras cīņu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi