Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Florbola turnīrā Latvian Open 2020 triumfē mājinieki

Noslēdzies tradicionālais pirmssezonas pārbaudes turnīrs florbolā Latvian Open 2020, kas jau četrpadsmito reizi augusta nogalē norisinājās Valmierā un Kocēnos. Vīriešu Elites grupas uzvarētāju titulu otro reizi pēc kārtas ieguva mājinieki FBK Valmiera, sieviešu Elites grupas čempionu trofeju pēc trīs gadu pauzes atguva Kocēnu Rubene, bet vīriešu Open kategorijā spēcīgākie izrādījās viesi no Kurzemes - FK Kuldīga, vēsta Latvijas Florbola savienība.

Šī gada turnīrs pulcēja 25 komandas, starp kurām pirmo reizi nebija nevienas ārzemju vienības, kas skaidrojams ar ceļošanas un karantīnas ierobežojumiem pasaulē.

Vīriešu Elites komandu grupā bija pieteikušās astoņas dalībnieces.

Par uzvarētāju kļuva "FBK Valmiera", kas finālmačā ar 3:0 pārspēja Latvijas čempioni "Lielvārde/FatPipe". Trešo vietu izcīnīja Kocēnu komanda "Rubene".

Vīriešu Elites kategorijas simboliskajā izlasē tika iekļauti: vārtsargs - Reinis Kirilko (“Lielvārde/FatPipe"), aizsargi - Ritvars Bērziņš ("Rubene") un Lauris Alvis Stiprais ("FBK Valmiera"), uzbrucēji - Niks Blumfelds ("Lielvārde/FatPipe"), Pāvels Semjonovs ("FBK Valmiera") un Ingars Matisons ("Rubene").

Sieviešu Elites grupā sacentās sešas vienības. Pie galvenās balvas tika Kocēnu "Rubene" florbolistes, kuras principiālā finālspēlē ar 2:1 pārspēja "FK Ķekava", bet trešo vietu ieguva apvienotā "Ķekavas Bulldogs/NND" vienība.

Sieviešu Elites kategorijas simboliskajā izlasē tika iekļautas: vārtsardze - Sintija Bāliņa ("Rubene"), aizsardzes - Viktorija Kuročkina ("FK Ķekava") un Samanta Bērziņa ("Rubene"), uzbrucējas - Anna Ankudinova ("Ķekavas Bulldogs/NND"), Simona Grāpēna ("Rubene") un Aurēlija Zariņa ("FK Ķekava").

Vīriešu Open kategorijā startēja 11 komandas. Šīs grupas fināls, kurā tikās Ogres "FK Metēji" un "FK Kuldīga/KNSS“, bija dramatisku pavērsienu pārpilns. Čempions tika noskaidrots tikai pēcspēles metienu sērijā, kurā pārāki bija kurzemnieki, svinot uzvaru spēlē ar 5:4. Godpilno trešo vietu izcīnīja "FK Kalsnava" pārstāvji.

Vīriešu Open kategorijas simboliskajā izlasē tika iekļauti: vārtsargs - Valdis Ezeriņš ("FK Kalsnava"), aizsargi - Andis Blinds ("FK Kuldīga/KNSS“) un Jānis Hartiks ("FK Tērvete"), uzbrucēji - Edgars Gailums ("FK Kalsnava"), Rūdolfs Ķīvītis ("FK Kuldīga/KNSS“) un Kristers Januševskis ("FK Metēji").

Turnīra ietvaros norisinājās arī vairāki izglītojoši pasākumi, kuros ar lekcijām uzstājās atzīti ārzemju un vietējie speciālisti - treneru seminārs, florbola tiesnešu seminārs un seminārs "Sporta klubu komunikācija sociālajos tīklos".

Tiesnešu seminārā tiešsaistes lekciju lasīja starptautiskās kategorijas tiesnesis no Zviedrijas Tomass Andersons. Komunikācijas semināru vadīja zinātņu doktore Olga Kazaka.

Jau kļuvis zināms arī norises laiks nākamajā gadā plānotajam 15. jubilejas turnīram  - "Latvian Open 2021" notiks no 18. līdz 22. augustam.

"Latvian Open" ir Starptautiskās florbola federācijas (IFF) atzīts vasaras elites turnīrs. Turnīru organizēja biedrība "Latvijas Florbola savienība" un biedrība "Florbola Centrs" sadarbībā ar Valmieras pilsētas pašvaldību, Kocēnu novada pašvaldību un Vidzemes Olimpisko centru.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi