Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +24 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 18. jūnijs
Madis, Alberts

FOTO: Livonia regbistes starptautiskā turnīrā Portugālē sasniedz pusfinālu

Pagājušajā nedēļas nogalē Portugālē sekmīgi nospēlēja un panākumu guva “LSPA/Livonia” sieviešu regbija komanda, kas Algarve’7 starptautiskajā regbija turnīrā sasniedza pusfinālu un ieguva 4. vietu. “Livonia” vīriešu komandai, neskatoties uz kopumā sekmīgu turnīru – četrām uzvarām sešās spēlēs, pavisam nedaudz pietrūka ļoti spēcīgā konkurencē līdz ceturtdaļfinālam, noslēdzot turnīru 10. vietā, informē RK “Livonia” pārstāvis Ivars Bācis.

“LSPA/Livonia” sieviešu komanda bija ielozēta B grupā ar vēl citām trim komandām. Pirmo turnīra dienu livonietes aizvadīja ar teicamu sniegumu, izcīnot vienu uzvaru, piedzīvojot vienu zaudējumu un vienu spēli nospēlējot neizšķirti. Turnīru komanda iesāka ar aizraujošu spēli pret Anglijas “South London Crabitthos” komandu. Pirmajā puslaikā livonietes veica trīs piezemējumus, tomēr otrajā puslaikā pretiniecēm izdevās izlīdzināt spēli un tā noslēdzās ar neizšķirtu rezultātu 17:17.

Savukārt otrajā spēlē pret “Sketty Hoops” LSPA/Livonia saskārās ar sīvu pretestību, piedzīvojot zaudējumu ar rezultātu 5:29. Trešajā spēlē pret “Swilers 7” mūsu meitenes parādīja lielisku sniegumu, izcīnot pārliecinošu uzvaru ar rezultātu 24:5. Šis panākums nodrošināja komandai vietu pusfinālā, kas uzskatāms par ļoti labu sasniegumu šajā turnīrā.

“Emocijām un pieredzes bagāta bija turnīra pirmā diena. Ar katru spēli meitenes demonstrēja ar vien labāku sniegumu. Uzticēšanās viena otrai, pašaizliedzība un sekošana spēles plānam bija pamata “atslēga” šim panākumam,” uzsver komandas treneris Elmārs Šefanovskis.

Pusfinālā pretī stājās A grupas uzvarētāja – Anglijas “Petelo ALL Star”, kuru pārākumu nācās atzīt ar 5:32. Spēlē par 3. vietu “LSPA/Livonia” ar 0:29 zaudēja Portugāles “Ubuntu rugby”, tādējādi ieņemot 4. vietu.

Vīriešu turnīrā bija 24 komandas, kuras tika salozētas sešās grupās par četrām katrā. Ceturtdaļfinālam kvalificējās grupu uzvarētājas un divas labākās otrās vietas. “Livonia” pirmo grupas spēli nācās aizvadīt pret ļoti spēcīgo RC “Mete”, kuri vēlāk kļuva par čempioniem. Livonieši guva vienu piezemējumu, bet pretinieki nopelnīja 31, līdz ar to spēle beidzās 5:31. Otrajā spēlē ar 41:14 tika pārspēta “Setubal, bet pēdējā grupas spēlē “Livonia” atstāja “sausā” “Sporting rugby”. 

Divas uzvaras un viens zaudējums grupā deva otro vietu un bilance 73:45 kopumā ceturto labāko rezultātu no sešu grupu otro vietu ieguvējām. Trešās labākās otrās vietas ieguvējas bilance bija gandrīz identiska – 75:45, bet otrā labākā un tajā pašā laikā noslēdzošā ceturtdaļfināla astotniekā tikusī komanda “Biting Badgers” bija sakrājusi 79:46. Līdz ar to “Livonia” pavisam maz pietrūka (viena piezemējuma tiesa) līdz ceturtdaļfināla astotniekam un nācās spēlēt mazo ceturtdaļfinālu par 9.-16.vietu.

Vispirms Livonieši ļoti pārliecinoši ar 28:0 tika galā ar “Gower Gold”, bet pēc tam ar līdzīgu rezultātu 31:0 vēlreiz atstāja “sausā” “Sporting rugby”, kurus bija uzvarējuši grupā, nopelnot tiesības spēlēt par 9.-10. vietu. Šajā spēlē pretī stājās “Chili boys”, kuriem nācās piekāpties ļoti līdzīgā spēlē ar 26:33, turnīru 24 komandu konkurencē noslēdzot 10. vietā.

“Turnīrs bija lielisks. Mums bija ne tika laba iespēja spēlēt un pieredzēt tiešām labu regbija līmeni, bet arī vienot un būt kopā kā komandai,” uzsver “Livonia” kapteinis Enzo Beltramino un turpina: “Esmu kopumā diezgan apmierināts ar komandas sniegumu. Tomēr ir dažas lietas, kas mums ir jāuzlabo, lai varētu konkurēt šādā līmenī.”

“Treneri, menedžeri un fizioterapeiti paveica lielisku darbu, nodrošinot organizācijas jautājumus un sarūpējot visu regbistiem, lai mēs varētu koncentrēties tikai regbijam. Tas parāda, cik nopietni esam kā klubs,” atzinīgus vārdus velta “Livonia” kapteinis. “Pēc turnīra mēs izbaudījām kopā laiku pludmalē brīnišķīgos laikapstākļos Portugālē. Šādi braucieni nenotiek bieži, tāpēc esam ļoti pateicīgi par to, kādi esam laukumā un ārpus laukuma kā komanda.”

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi