Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 6. oktobris
Monika, Zilga, Zilgma

FOTO: Ernests Gulbis pirmo reizi uzvarējis Rodžeru Federeru

Ernestam Gulbim izdevies iekļūt Romas Masters tenisa turnīra trešajā kārtā. Otrdien otrās kārtas spēlē Latvijas labākais tenisists pieveica pasaules ranga līderi Rodžeru Federeru – 2:6, 6:1, 7:5. Cīņa ilga divas stundas un trīs minūtes. Ernestam šis bija pirmais panākums savstarpējās spēlēs ar izcilo Šveices tenisistu.

Jau pēc pirmā seta pirmā geima, kurā servēja Gulbis, Federers izvirzījās vadībā un tikpat pārliecinošs bija arī nākamajā.

Turpinājumā spēle uz brīdi izlīdzinājās. Ernests vinnēja trešo geimu un ceturtajā divreiz panāca “vienādi”, tomēr atspēlēt zaudēto servi neizdevās. Savukārt septītajā geimā latvietis atspēlēja divas “breikbumbas”, bet ar trešo galā netika – 2:5. Nākamajā geima Federers realizēja savas serves priekšrocības un 32 minūšu laikā pabeidza pirmo setu savā labā.

Otrā seta sākumā abi pretinieku izmantoja savas serves, līdz ceturtajā geimā Gulbis nopelnīja pirmo “breikbumbu”. Ne to, ne otro realizēt neizdevās, toties trešais mēģinājums bija sekmīgs. Pēc sīvas cīņas piektajā geimā rezultāts kļuva 4:1 Ernesta labā, nākamajā Latvijas tenisists vēlreiz vinnēja Federera servi, bet septītajā geimā ar pirmo setbumbu pabeidza setu.

Pēc līdzīga scenārija iesākās arī trešais sets. Federers servēt sāka pirmais, taču, kad rezultāts bija 2:2, zaudēja savu servi un ļāva Gulbim izvirzīties vadībā. Devītajā geimā (5:3) Gulbis nopelnīja divas mačbumbas, desmitajā vēl četras, taču nevienu no tām neizmantoja - 5:5.

Toties jau nākamajā geimā Ernests “paņēma” Federera servi un vēlreiz izvirzījās vadībā. Nākamajā geimā servējot Latvijas tenisists ieguva vēl trīs mačbumbas un pabeidza maču ar lielāko uzvaru savā karjerā.

Abi tenisisti šogad tikās turnīrā Dohā, kur trijos setos pārāks bija slavenais šveicietis – 6:2, 4:6, 6:4.

Gulbis trešajā kārtā tiksies ar francūzi Žiljēnu Beneto (36.) vai itālieti Filipo Volandri (152.).

Jau ziņots, ka pirmajā kārtā Gulbis, kurš šonedēļ ATP pasaules rangā ieņem 40.vietu,  pārliecinoši pieveica kiprieti Markosu Bagdati (6:2, 6:2). Par iekļūšanu trešajā kārtā Latvijas tenisists jau nopelnījis 90 punktus ATP pasaules rangā un 27 500 eiro prēmiju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

xcxc

Gulbis patīkami šokēts pēc uzvaras pār Federeru

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi