Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Svētdiena, 6. oktobris
Monika, Zilga, Zilgma

FOTO: Gulbim Katarā neizdodas pārtraukt zaudējumu sēriju pret Nadalu

Ernests Gulbis Dohas ATP tenisa turnīra ceturtdaļfināla spēlē, izrādot cienīgu pretestību pasaules ranga līderim spānim Rafaelam Nadalam, tomēr nepilnu divu stundu ilgā cīņā piedzīvoja ceturto zaudējumu abu tenisistu līdzšinējās savstarpējās spēlēs – 6:7 (3:7), 3:6.

Pirmo setu Nadals iesāka ar geimu, kurā servējot atstāja savu pretinieku “sausā”. Otrajā geimā Gulbim nācās atspēlēt divas breikbumbas un ne bez pūlēm viņš izlīdzināja rezultātu. Ceturtajā geimā Rafa ar elegantu sitienu pa sānu līniju realizēja savu trešo breikbumbu un panāca rezultātu 3:1, bet nākamajā atkal atstāja Ernestu uz nulles.

Toties tad Gulbis ne tikai divreiz vinnēja savas serves, bet septītajā geimā arī nopelnīja trīs breikbumbas, no kurām otro realizēja, atspēlējot viena “breika” deficītu (4:4). Arī devītajā geimā Ernests panāca 40:0, diemžēl pietrūka aukstasinības, lai izmantotu lielisko iespēju izvirzīties vadībā.

Cīņa nonāca līdz taibreikam, kurā Nadals izvirzījās vadībā 4:1 un šo pārsvaru nosargāja līdz beigām.

Otrā seta sākumā abi tenisisti diezgan pārliecinoši realizēja serves priekšrocības. Līdz piektajam geimam nevienam nebija iespējas ar nākamo izspēli vinnēt sāncenša servētajā geimā, tad tāda radās titulētajam spānim, un viņš to arī izmantoja, izvirzoties vadībā 3:2. Jau nākamajā geimā iespēja atspēlēties radās Gulbim, taču Nadals ar efektīgu sitienu vispirms atspēlēja “mazāk” un pēc tam arī panāca 4:2 savā labā.

Trīs geimus vēlāk, servējot Ernestam, Rafa nopelnīja pirmās divas mačbumbas un jau ar pirmo pabeidza maču savā labā. Pēc cīņas statistikas, izšķirošais faktors bija neizprovocēto kļūdu skaits – 31 Ernestam un tikai 11 Rafaelam.

Ernests šonedēļ pasaules ranga sarakstā ir 24.vietā un turnīrā bija izlikts ar piekto numuru. Abi tenisisti līdz šim bija tikušies trīs reizes, un allaž pārāks bija titulētais Nadals. Pēdējo reizi – pagājušā gada Romas Masters turnīra pusfinālā. Tiesa, Katarā Gulbis Nadalam pirmo reizi zaudēja divos setos.


Par iekļūšanu ceturtdaļfinālā Ernests nopelnīja 45 reitinga punktus un 28 775 no 1,024 miljonu dolāru lielā Dohas turnīra prēmiju fonda.

Divos pirmajos ceturtdaļfināla mačos Rodžers Federers (2.) uzvarēja Viktoru Troicki (6.) 6:2, 6:2, bet Žo Vilfrīds Conga (3.) – Giljermo Garsiju-Lopesu (7.) 7:6, 7:6. Pusfinālā viņi tiksies savā starpā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi