Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 6. oktobris
Monika, Zilga, Zilgma

FOTO: Gulbis Romas Masters pusfinālā, sestdien jāspēlē ar Nadalu

Latvijas tenisa līderis Ernests Gulbis pirmo reizi karjerā spēlēs Masters turnīra pusfinālā. Piektdien vēlā novakarē Romas turnīra ceturtdaļfinālā Gulbis ar 7:6(6) un 6:1 pārspēja spāni Felisijano Lopesu. Pusfinālā Gulbis sestdien tiksies ar bijušo pasaules ranga līderi Rafaēlu Nadalu. Spēle sāksies ne ātrāk kā piecos pēcpusdienā.

* FOTO: Ernesta Gulbja un Felisijano Lopesa spēle

Pirmajā setā cīņa ritēja līdzīga, taču sestajā geimā Gulbis pie savas serves zaudēja punktu, lai gan bija ieguvis pārliecinošu pārsvaru, ko pamanījās zaudēt pilnībā. Tomēr jau nākamajā geimā savu kļūdu laboja un atspēlēja punktu pie Lopesa serves. Uzvarētājs tika noteikts taibreikā. Tas Gulbim sākās neveiksmīgi (0:2), taču atspēlējās un beigās uzvarēja ar 8:6.

Gulbis lieliski iesāka otro setu, divreiz gūstot punktu pie Lopesa serves un panākot vadību ar 4:0. Nākamajā geimā pie savas serves latvietis zaudēja pirmajās divās bumbas izspēlēs, taču atspēlējās un uzvarēja, panākot 5:0. Lopess ātri vien vienu punktu atspēlēja, neļaujot latvietim uzvarēt nevienā bumbas izspēlē, taču nākamajā geimā Gulbis servēja un pabeidza ne tikai setu, bet visu spēli ar uzvaru - 6:1.

Pusfinālā Gulbis tiksies ar bijušo pasaules ranga līderi Rafaēlu Nadalu, kurš pēc ilgstoša ceļgala savainojuma atgūst arvien labāku fizisko formu. Nadals ceturtdaļfinālā pārliecinoši ar 6:4 un 6:1 apspēlēja šveicieti Staņislasu Vavrinku.

Līdz šim Gulbis, kurš šonedēļ ieņem 40.pozīciju pasaules rangā, ar Nadalu ticies divas reizes un abās zaudējis. Abas tikšanās reizes notika 2008.gadā. Madrides Masters turnīrā Gulbis zaudēja ar 5:7, 6:3 un 3:6, bet Vimbldonas čempionātā piekāpās ar 7:5, 2:6, 6:7(2) un 3:6.

Otrajā pusfinālā tiksies divi Spānijas tenisisti. Fernando Verdasko (6.) trīs ar pusi stundu ilgā cīņā pieveica serbu Novāku Džokoviču (2.) - 7:6(4), 3:6 un 6:4. Savukārt Davids Ferers (13.) ar 6:4 un 6:1 apspēlēja francūzi Žo-Vilfrīdu Congu (7.).

Par iekļūšanu pusfinālā Gulbis nopelnījis jau 360 reitinga punktus un 103 450 eiro prēmiju. Tas nozīmē to, ka Gulbis nākamnedēļ pasaules ranga tabulā noteikti sasniegs pirmo trīsdesmitnieku, kas viņam dos lielas izredzes būt starp izliktajiem tenisistiem French Open čempionātā.

Romas Masters turnīra prēmiju fonds ir 2,75 miljoni eiro.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi