Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

FOTO: Prezentēta Londonas olimpisko spēļu lāpa

Pirmo reizi sabiedrībai atrādīta 2012.gada Londonas olimpisko spēļu lāpa, ar kuru olimpisko spēļu uguns no Grieķijas tiks nogādāta līdz spēļu norises vietai. Kopumā lāpa veiks 13 000 kilometru garu ceļu.Lāpa izveidota no zelta, bet uguns nāks no trīsstūra veida caurules. Lāpa izrotāta ar 8000 ornamentiskiem apļveida caurumiem.

Katrs no tiem simbolizē lāpas nesējus.Lāpas forma simbolizē trīs olimpisko spēļu norisi Londonas pilsētā - 1908., 1948. un 2012.gadā.Lāpu izveidojuši dizaineri Edvards Bārbers un Džejs Osgerbijs."Olimpisko spēļu lāpa ir viens no atpazīstamākajiem un svarīgākajiem Olimpiādes simboliem," uzskata Londonas olimpisko spēļu Organizatoriskās komitejas (LOCOG) priekšsēdētājs Sebastjans Ko. "Sabiedrības pārstāvji visā Lielbritānijā dedzīgi iesaka iedvesmojošas personības, kuras varētu kļūt par lāpas nesējiem. Esmu saviļņots, ka esam parūpējušies par skaistu un meistarīgi izveidotu lāpu.""Lāpas dizaina būtiska sastāvdaļa ir 8000 apļveida caurumi, kas ir paliekošas nesēju personīgo sasniegumu un dzīves stāstu liecības. Tās tiks godātas katrā lāpas ceļa solī," piebilda Ko.Lāpa savu ceļojumu sāks Lielbritānijas dienvidrietumos, laika gaitā nokļūstot līdz pat Skotijas attālākajiem nostūriem.Olimpiskā uguns no Grieķijas tiks atvesta nākamā gada 18.maijā, bet lāpas ceļojums ilgs 70 dienas. Lāpa olimpiskajā stadionā ieceļos 27.jūlijā, kad norisināsies spēļu atklāšanas ceremonija.Lāpas ceļojumā šoreiz nav ietvertas citas valstis, taču iespējams, ka tā tiks nogādāta Dublinā.Organizatori vēlas, lai lielākā daļa no lāpas nesējiem būtu vecumā no 12 līdz 24 gadiem.Londonas olimpiskās spēles risināsies 2012.gadā no 27.jūlija līdz 12.augustam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

LOK: Apdraudētas iespējas nodarboties ar sportu Rīgā

“Rimi” Olimpiskais sporta centrs saņēmis vēstuli no Rīgas domes ar paziņojumu, ka sakarā ar veiktajiem grozījumiem MK noteikumos nr. 350, no 1. oktobra vairāk nekā desmit reizes tiek paaugstināta ...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi