Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Trešdiena, 18. septembris
Liesma, Elita, Alita

FOTO: Šmalcam pirmais pasaules junioru čempiona tituls skrituļslalomā, Saļņikovai sudrabs

Aizvadītājā pasaules junioru čempionātā skrituļslalomā, kas notika “World Skate games” jeb Pasaules skrituļsporta veidu spēļu ietvaros, ļoti sekmīgi nostartējuši Latvijas pārstāvji, izcīnot divas medaļas. Ikšķilietis Georgs Šmalcs uzvarēja milzu slalomā junioriem un izcīnīja zelta medaļu, bet siguldiete Frīda Saļņikova juniorēm bija otrā paralēlajā slalomā, nopelnot sudrabu un Latvijas otro medaļu, informē sportistu pārstāvis Ivars Bācis.

Uz Itāliju, lai startētu Pasaules skrituļsporta veidu spēļu ietvaros notikušajā pasaules čempionātā, bija devušies 12 Latvijas sportisti, kas bija pārstāvēti junioriem (2006.g. un jaunāki) puišiem un meitenēm, kā arī pieaugušo grupā (sākot no 2005.g.) vīriešiem. Junioros startēja nedaudz virs 20 dalībniekiem, bet pieaugušajos uz starta izgāja pāri par trīsdesmit dalībniekiem. Vairākiem latviešiem izdevās iekļūt desmitniekā, bet par lielākajiem panākumiem parūpējās Georgs Šmalcs un Frīda Saļņikova, kuri abi izcīnīja medaļas.

Georgs Šmalcs iepriekš bija uzvarējis Eiropas čempionātā junioriem milzu slalomā, kā arī kontinenta čempionātā nopelnījis sudraba medaļu slalomā, bet līdz šim uz goda pjedestāla pasaules čempionātā nebija izdevies kāpt. Šajā čempionātā skrituļslalomists no Ikšķiles to paveica, turklāt ar pašu augstāko panākumu un attiecīgi zelta medaļas iegūšanu.

Milzu slalomā Šmalcs pēc pirmā brauciena bija otrajā pozīcijā (20,310 sekundes), nepilnas divas desmitdaļas aiz līdera Kristiana Rondi no Itālijas, taču ar ātrāko laiku otrajā trasē (19,719 sekundes) Georgs apsteidza mājinieku divu braucienu summā par 0,2 sekundēm un kļuva par junioru pasaules čempionu, izcīnot savu pirmo individuālo medaļu pasaules čempionātos, jo pērn ar komandas biedriem (Elzu un Frīdu Saļņikovām, Dāvi Zvejnieku) ieguva sudrabu komandu sacensībās.

Nākamajā dienā milzu slaloma un slaloma kombinācijā Georgs Šmalcs diemžēl pirmā brauciena beigās izdara kļūdu un krīt, gūstot traumu un izstājoties no sacensībām. Tuvu otrajai medaļai Georgs bija slalomā, taču diemžēl Latvijas labāko junioru piemeklēja līdzīgs liktenis kā kombinācijas sacensībās. Šmalcs pirmajā braucienā uzrādīja trešo laiku, atpaliekot no līdera 0,2 sekundes, bet sekundi esot priekšā 4. vietai, kas deva ļoti labu iespēju izcīnīt otru medaļu. Taču Šmalcs negribēja samierināties ar bronzu, bet vēlējās vēlreiz uzvarēt, tāpēc otrajā braucienā gāja “uz visu banku”, lai atvinnētu zaudēto, bet diemžēl pieļauj kļūdu un paliek bez rezultāta un līdz ar to arī medaļas.

Paralēlajā slalomā Šmalcs pārvarēja pirmās divas izslēgšanas kārtas un iekļuva ceturtdaļfināla astotniekā, kur nācās cīnīties ar slaloma un kombinācijas čempionu Mattiu Pe no Itālijas. Ikšķilietis piekāpās mājiniekam un kopvērtējumā ieņēma 7. vietu.

Otro Latvijas medaļu sarūpēja Frīda Saļņikova, kura aizcīnījās līdz finālam, kur piekāpās vācietei Nikolai Josefianai, kļūstot par junioru vicečempioni. Frīda ieņēma augsto 4. vietu milzu slalomā, tikai 0,2 sekundēm pietrūkstot līdz trijniekam jeb otrajai medaļai. Kombinācijā viņa kļūdījās otrajā braucienā un palika bez rezultāta, bet speciālajā slalomā bija labākā no Latvijas ar 7. vietu. Frīdas dvīņu māsa Elza Saļņikova divās disciplīnas nostartēja labi, iekļūstot sešinieka. Elza bija ceturtā paralēlajā slalomā un sestā milzu slalomā.

Atzīstamu rezultātu pieaugušajos, startējot pirmo sezonu šajā grupā, sasniedza Rihards Allens, kurš ar diviem labiem braucieniem izcīnīja sesto vietu slalomā. Tuvu desmitniekam Allens bija kombinācijā, iegūdams 11. vietu. Sešiniekā iekļuva arī Estere Ausekle, kura juniorēm paralēlajā slalomā tika ceturtdaļfinālā un ieguva sesto vietu. Desmitniekā iekļuva divas citas mūsu juniores Estere Jansone ar 7. vietu kombinācijā un 8.vietu milzu slalomā un Annija Biezā ar 9. vietu milzu slalomā, kā arī Valdemārs Kuzminskis ar 9. vietu slalomā, otrajā braucienā uzrādot 7. laiku.  

Labs veikums Latvijas komandai ar Šmalcu, Frīdu Saļņikovu, Jansoni un Allenu sastāvā, kuri slaloma komandu sacensībās, kur juniori bija kopā ar pieaugušajiem, ieņēma 4. vietu, 1,8 sekundēm pietrūkstot līdz medaļai. Uzvarēja itāļi. Milzu slaloma komandu sacensībās dažiem mūsējiem, cīnoties par medaļām, sanāca piedzīvot kritienus, tāpēc beigās latviešiem sestā vieta (Allens, Šmalcs un māsas Saļņikovas).

Pieaugušo grupā varēja sanākt arī vēl dažas labas vietas, taču Dāvis Zvejnieks pirmajā startā milzu slalomā piedzīvoja kritienu, guva traumu, un līdz ar to čempionāts viņam bija diemžēl beidzies. Viņa jaunākais brālis Jurģis labāko rezultātu sasniedza slalomā, ieņemot 12. vietu pieaugušajiem, bet Gatim Latkovskim labākai starts sanāca kombinācijā, kur viņš ierindojās 22. vietā.

 

 

 

 

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi