Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Grafs un Madsena ar uzvaru Rīgā atklāj starptautisko triatlona sezonu

Talantīgā dāniete Sifa Bendiksa Madsena un vācietis Henrijs Grafs svētdien ar uzvaru Eiropas junioru kausa sacensībās Rīgā atklāja starptautisko triatlona sezonu, pirmdien savā Facebook vietnē paziņoja Latvijas Triatlona federācija (LTF).

Siltos laika apstākļos svētdien Mežaparkā ar vairāk nekā desmit valstu atlētu līdzdalību notika Eiropas junioru kausa posms supersprintā un Baltijas čempionāts, kurā piedalījās arī vairākas olimpisko spēļu dalībnieces.

Eiropas junioru kausa sacensībās meitenēm uzvarēja galvenā favorīte Madsena, kura 2016.gadā uzvarēja Eiropas jaunatnes čempionātā, bet 2018.gadā tika pie zelta un sudraba Jaunatnes olimpiskajās spēlēs.

Kaut pēc 375 metru veikšanas Ķīšezerā Madsenai bija desmit sekunžu deficīts aiz tā brīža līderes Martas Kropko no Ungārijas, 14 kilometrus garajā riteņbraukšanas distancē Madsena ātri ieguva milzīgu pārsvaru, ko vēl vairāk palielināja trīs kilometru skriešanā un finišā otro vietu izcīnījušo ungārieti apsteidza par vairāk nekā trim minūtēm. Pie bronzas tika spāniete Elsa Pena Visente.

Latvijas sportiste Kristiāna Maskava no ūdenstilpnes izskrēja kā piektā, tomēr riteņbraukšanā jau pēc pirmā apļa viņas ritenim bija pārdurta riepa, un viņai aiz muguras atradās vairs tikai abas pārējās mājinieces Elīza Zvīgule un Darja Beļeviča. Turpinājumā daugavpiliete Beļeviča, kura peldēšanā bija krietni iepalikusi, apsteidza tautietes un tika pie 11.vietas, kamēr Maskava un Zvīgule daļu velodistances nobrauca kopā. Skriešanā pieredzējušākā Maskava apsteidza Zvīguli, izcīnot 12.vietu.

Puišiem Eiropas junioru kausā bija gandrīz divas reizes lielāks dalībnieku skaits. Šeit pēc peldēšanas izveidojās četru sportistu grupa, kurai izdevās veikt visu velodistanci kopā. Skriešanas ievadā kopā skrēja Grafs un dānis Valdemars Soloks, bet drīz vien Grafs aizbēga, kamēr Soloks finišā rekonstruētās Mežaparka Lielās estrādes pakājē zaudēja arī spānim Igoram Beljindo Mihailovam.

Labākais no mājiniekiem bija Artūrs Liepa, kurš peldēšanu pabeidza vienlaicīgi ar četriem līderiem, bet velodistancē viņš brauca palielā sekotāju grupā. Arī skriešanā Liepa nebija starp ātrākajiem un noslēgumā ieņēma devīto vietu. No uzvarētāja viņš atpalika par nedaudz vairāk nekā divām minūtēm.

Vēl no mājiniekiem 14.vietu izcīnīja Danila Proščinko, sešpadsmitais sacensības noslēdza Sandis Kornijenko, bet 20.pozīcijā - Kristaps Dūzis.

Baltijas čempionātā sievietēm jau peldēšanā pārliecinoši divas ātrākās bija beļģietes Valerija Bartelemī un Klēra Mišela, kuras kopā veica arī visu riteņbraukšanas distanci. Skriešanā Bertelemī tautieti apsteidza par 21 sekundi un svinēja uzvaru. Pie trešās vietas tika Jūlija Jeļistarova no Ukrainas.

No Latvijas sportistēm triatlonā salīdzinoši mazpieredzējusī Patrīcija Agnese Ozola izmantoja to, ka nāk no peldētāju saimes, un no ūdenstilpnes izskrēja daudz ātrāk par pārējām tautietēm. Riteņbraukšanā Ozola ilgstoši turējās astē lietuvietei Ingai Paplauskei, viņas nespējot noķert Danielai Leitānei, kurai spēcīgākā ir tieši riteņbraukšana. Tomēr otrajā pusē Paplauske tomēr aizbēga no Ozolas, pēc tam latvietei vairs nespējot saglabāt tempu. Beigās iepriekšējo gadu valsts junioru līdere Leitāne, kurai šīs sezonas sākumā neizdevās iegūt labu sportisko formu, ieguva septīto vietu, devītā palika Baiba Medne, bet Ozola kā pēdējā starp finišējušajām sportistēm finišēja desmitajā vietā.

Tikmēr vīriem pirmais peldēšanu pabeidza igaunis Henrijs Repo, taču velobraukšanā viņu ātri vien panāca vairāku sportistu grupa. Aizraujošā cīņā uzvarēja ukrainis Jegors Martiņenko, kuram sešas sekundes zaudēja Repo, bet vēl pēc 13 sekundēm finiša līniju šķērsoja vācietis Skots Maklimonts. Latviju šeit pārstāvēja Artjoms Gajevskis, kuram neizdevās sasniegt finišu.

Pēc Eiropas junioru kausa un Baltijas čempionāta Rīgas triatlonā tika aizvadītas arī sacensības dažādās vecuma grupās un stafete.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi